Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 12. 2011,
12.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Vito Plut Olimpija

Četrtek, 1. 12. 2011, 12.21

8 let

Vito Plut ne bi izbral Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši strelec Novogoričanov je v tej sezoni Vito Plut. Mladi napadalec iz Bele krajine je dosegel deset zadetkov, v spomladanskem delu pa bi najraje ostal v mestu ''vrtnic''.

V zadnjem jesenskem nastopu se bosta v neposrednem obračunu za drugo mesto pomerili Olimpija in HiT Gorica. V ljubljanskem taboru resno razmišljajo, da bi v zimskem prestopnem roku okrepili konkurenco v konici napada, eden izmed kandidatov pa bi lahko bil tudi nekdanji mladi reprezentant Vito Plut. ''Nekaj o tem sem prebral. To je zanimiva možnost, a nisem imel z Olimpijo nikakršnih stikov. Kar se tiče moje kariere, razmišljam v tej smeri, da bi raje ostal v Novi Gorici in skušal tu narediti nekaj več. Potem pa bi lahko prišla kakšna ponudba iz tujine,'' je Sportalu predstavil načrt 23-letni napadalec, ki je v Sloveniji zaigral že za tri prvoligaške klube.

Iz Kopra se je leta 2008 v Ljudski vrt preselil s statusom enega najbolj obetavnih slovenskih napadalcev, a se pod Kalvarijo ni naigral. ''To je bilo težko obdobje, a sem pridobil dragocene in zelo pozitivne izkušnje. Ostaja majhen grenak priokus, a sem se res veliko naučil. Trenerja Milanič in Šimundža sta mi veliko pomagala,'' je ocenil dveletno obdobje na Štajerskem, v katerem se je med strelce vpisal 14-krat, tretji najboljši strelec v jesenskem delu. Njegov nekdanji klub si je priigral ogromno prednost: ''Malce me je presenetil, a se pozna, da lahko Maribor računa na 20 zelo kvalitetnih igralcev, ki lahko igrajo na vsaki tekmi. Tako lahko za razliko od nas in Olimpije, ki smo še trenutno v vrhu, rotirajo ekipo. Imajo veliko prednost, a se mi ne predajamo. Zdaj gremo v Ljubljano po zmago k Olimpiji. Smo še dodatno motivirani, saj je Olimpija tako kot Maribor velik klub, da osvojimo tri točke.'' Pluta pred gostovanjem v Ljubljani, kjer zaradi domevnega zanimanja ''zeleno-belih'' ne čuti dodatnega pritiska, skrbi le ena stvar. Lažja poškodba Gorana Galešića, ki ga ponavadi razvaja z uporabnimi podajami. ''On je naš motor. Z njim igramo lep nogomet. Upam, da bomo ostali skupaj in v spomladanskem delu sezone ustvarili lep rezultat.'' Dvoboj na štadionu v Stožicah se bo v nedeljo začel ob 14. uri.

Ne spreglejte