Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 4. 2016,
10.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Darko Milanič Aleš Mertelj

Ponedeljek, 25. 4. 2016, 10.38

6 let, 7 mesecev

Vprašanja o navijačih so razjezila trenerja Maribora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

1

Čeprav sta želela dati vtis, da dogajanje z navijači takoj po tekmi s Koprom, ki se je končala z remijem, ni nič preveč posebnega, sta trener Darko Milanič in eden izmed najizkušenejših mariborskih nogometašev Aleš Mertelj težko skrila, da jima ni vseeno.

Po dogodkih s treninga po tekmi v Zavrču - Maribor v začetku meseca ni izkoristil spodrsljaja Olimpije, ki je le remizirala v Novi Gorici tik pred njim in tudi sam osvojil zgolj točko -, ko so organizirani navijači Maribora delili tudi zaušnice, so Viole udarile tudi po nedeljskem razočaranju proti Kopru, ko prvakom spet ni uspelo izkoristiti novega, tokrat še veliko večjega spodrsljaja Olimpije, ki je dan pred tem doma izgubila s Krškim.

 

No, vsaj delno je Mariboru uspelo, saj proti Kopru ni izgubil in se je Ljubljančanom približal na zgolj točko zaostanka, a je ta remi, pa čeprav je domači trener želel dati vtis, da mora zmanjšanje zaostanka Mariborčane veseliti, zgolj slaba tolažba in pomeni, da je Maribor, ne glede na vse, še vedno v vlogi lovca.

Če bi bili vsi taki, kot je Milivoje Novaković ...

Trenerju Maribora zagotovo ni vseeno. | Foto: Trenerju Maribora zagotovo ni vseeno.

"Ne smemo pozabiti, da smo se Olimpiji približali za še eno točko, kar drži kot pribito. Zdaj je pred nami še pet ključnih tekem," je dejal Darko Milanič in želel ublažiti nedvomno razočaranje. Še drugič se je Mariboru, odkar se je vrnil na njegovo klop, zgodilo, da ni zmagal, ko je imel priložnost, da izkoristi napako velikega tekmeca. Še drugič so imeli po tekmi težave z navijači.

 

"Fantje so pod pritiskom. Pričakoval bi, da se bodo nekaterih nalog lotili na primernejši način, saj so med njimi nogometaši, ki so odigrali lepo število pomembnih tekem, a človeku se dogaja marsikaj. Tudi veliko bolj kakovostnim nogometašem, kot jih imamo tukaj, se dogaja. Želim si večje sproščenosti igralcev in upam, da jo bom tukaj tudi dobil," je še povedal trener, ki je v lovu na peti naslov državnega prvaka.

 

"Tekmo smo dobro začeli. Pritisnili smo na Koper, imeli nekaj kotov, po tem nas je nasprotnik umiril. Proti koncu prvega dela igre smo našli pot do njihovega gola in tudi zadeli. V drugem polčasu so se nato pojavile težave, po nekaj napakah smo najprej prejeli gol, potem še enega, a se na koncu vrnili v igro. Jurišali smo proti nasprotnikovemu golu, imeli tudi veliko priložnost za zmago, a je žal nismo izkoristili," je še dejal Primorec na mariborski klopi.

 

To priložnost, o kateri je govoril, je tik pred koncem tekme zapravil Milivoje Novaković, ki je sicer spet zadel, in to kar dvakrat, a na koncu postal tragični junak tekme. "Jasno je, da je tako njemu kot nam in tudi navijačem žal, da ni zadel. Imel je res lepo priložnost, a na žalost žoga ni končala v golu. Njemu kot tako zelo izkušenemu nogometašu ni treba dajati napotkov, saj ve, da bi moral dati gol. Ko bo bolj svež, bo dal tudi tri ali več golov. Danes je dal dva, v zadnjih tekmah je prav tako zadeval, kar se od njega pričakuje. Zdaj moramo tudi preostali začeti opravljati svoje naloge podobno dobro," je napadalca, ki je v zadnjih petih tekmah zabil šest golov, pohvalil mariborski trener.

Vprašajte nogometaše, vrtajte naprej

Ko je beseda nanesla na navijače, ki so njegovim nogometašem ukazali, naj slečejo drese, je bil veliko bolj redkobeseden. "Razumem razočaranje navijačev. Veliko razočaranje je bilo tudi v garderobi," je povedal trener, ki je Mariboru med letoma 2008 in 2013 prinesel kar devet lovorik (štiri državne, tri pokalne in dva superpokalna naslova) in se, ko so novinarji še naprej spraševali o odnosu navijačev do njegovih varovancev, tudi malce razjezil.

 

"Vprašajte nogometaše, ali jih je strah navijačev," je povzdignil glas. "Videl sem veliko razočaranje, kar je športno in ljudsko. Lahko vrtate naprej in vprašate njih. Vrtajte dalje, a sam vem, da moramo mi še naprej trdo delati. Odkar sem tu, smo zmanjšali zaostanek. Vse bomo dali od sebe, da bomo na koncu tam, kjer moramo biti," je nadaljeval trener, ki je, odkar je v začetku meseca sedel na klop Maribora, zaostanek za Olimpijo zmanjšal za tri točke.

 

Aleš Mertelj: Naši navijači so fenomenalni

 | Foto:

Veliko manj se je vprašanjem o navijačih izmikal eden izmed nogometašev, ki so v Mariboru najdlje. "Seveda je razočaranje prisotno tako pri igralcih kot tudi navijačih. Če ni zmage, je nezadovoljstvo, saj jo v Mariboru vselej vsi pričakujemo," je povedal Aleš Mertelj.

 

"Navijači si zmag želijo tako, kot si jih želimo tudi mi. Tak pritisk je v Mariboru vedno prisoten. Nekaj, kar se v Mariboru pričakuje," je povedal Gorenjec, ki je v Mariboru že sedem let.

"Res je, prejšnja leta tega ni bilo, saj smo imeli v prvenstvu večinoma visoko prednost pred zasledovalci. Tokrat ni tako, a na koncu imamo za Olimpijo vseeno samo točko razlike, na voljo pa jih je še 15. Na koncu nam bo z navijači, ki so fenomenalni, uspelo. Pomembno je, da vsi skupaj še vedno dihamo kot eno in verjamemo v skupen cilj. Vemo, kakšen je. Želimo zmagati v prvenstvu in v pokalu. Nihče nas ne more razdvojiti. Smo zelo enotni. V takšnih trenutkih še bolj stopimo skupaj," je občasni reprezentant dejal o vzdušju, ki v teh težkih časih, ko so na udaru navijačev, vlada v mariborski garderobi.

 

"Še pet tekem je do konca. Lahko nam uspe. Z maksimalno angažiranostjo in motivom, ki je res zelo velik, nam bo. Naslova prvaka si želimo najbolj na svetu," je za konec sporočil 29-letni vezist, ki bo navijačem skupaj s soigralci svoje besede morda potrdil že prihodnji konec tedna, ko Mariborčane čaka gostovanje pri prebujenem Celju, ki bo pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika vse prej kot lahek zalogaj.

 

 

Ne spreglejte