Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
4. 10. 2013,
14.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nejc Potokar NK Maribor NK Maribor

Petek, 4. 10. 2013, 14.33

8 let

Vroče v Mariboru: Potokar suspendiran, Fajić kaznovan

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Trener NK Maribor Ante Šimundža do nadaljnjega ne bo računal na Nejca Potokarja, ki je zaradi nešportnega življenja suspendiran. Zadnji opomin pred suspenzom je prejel njegov soigralec Nusmir Fajić.

V mariborskem taboru ne morejo biti pretirano zadovoljni z zadnjimi rezultati. Ceno za slabše nastope v domačem prvenstvu, s katerim so Mariborčani dovolili tekmecem, da jih ujamejo na vrhu, je plačal hrvaški strateg Ante Čačić. Nasledil ga je soimenjak Ante Šimundža ter debitiral s porazom na gostovanju v Angliji. Vzporedno s skromnim točkovnim izkupičkom pa je mariborsko krizo poglobila še novica o nešportnem življenju, ki sta si ga privoščila dva igralca. Klubsko vodstvo NK Maribor je po ugotovitvi nedopustnega kršenja disciplinskega kodeksa izreklo kazni dvema igralcema. Branilec Nejc Potokar in napadalec Nusmir Fajić sta storila hujši prekršek, nedopustno dejanje pa je sankcionirano.

Oba nogometaša sta dobila denarno kazen, Potokarju pa so zaradi ponavljanja dejanja izrekli dodaten ukrep in ga zaradi nešportnega življenja do nadaljnjega suspendirali. Fajiću so izrekli kazen z zadnjim opominom pred suspenzom. Tako trener Šimundža do nadaljnjega ne bo mogel računati na Potokarja, ki po srečanju v Plznu ni več sestavljal udarnega branilskega dvojca. Se je pa zmanjšala konkurenca pri izboru, kar pri zgoščenem ritmu domačih in evropskih nastopov ne bo v veliko uslugo klubu.

Pred dodatnim izzivom se je znašel tudi napadalec iz BiH, ki je poleg gorenjskega branilca kršil disciplinski kodeks. Če ga bo še enkrat, bo tudi njega doletel suspenz. Fajić je na srečanju v Wiganu vstopil na igrišče v končnici drugega polčasa. Trener se je odločil, da bo od prve minute v konici napada zaigral njegov neposredni tekmec za mesto v udarni enajsterici, Francoz Jean-Philippe Mendy.

Ne spreglejte