Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
15. 7. 2011,
9.05

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Dare Vršič NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 15. 7. 2011, 9.05

8 let, 1 mesec

Vršič: Tudi Maribor se nas lahko boji

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dare Vršič, junak domačega srečanja Olimpije z Bohemiansom, je prepričan, da bo prednost dveh golov zadoščala za napredovanje. Tekmecem sporoča, da bodo imeli opravka z razigrano Olimpijo.

Po kapetanu Daliborju Radujku, ki je z dvema zadetkoma ohladil Široki Brijeg, je evropski četrtek v Stožicah znova ponudil dvakratnega strelca. ''Krvnik'' irskega predstavnika iz Dublina je postal Dare Vršič, ki je prevzel odgovornost pri izvajanju strela z bele točke, ''piko na i'' učinkoviti predstavi pa postavil v 76. minuti, ko je z mojstrsko izvedenim prostim strelom prelisičil irskega vratarja in spravil občinstvo na noge. ''Vesel sem. Končno se mi je odprlo tudi pri prekinitvah. Uživam v tekmah in komaj čakam na nove,'' razmišlja slovenski reprezentant, ki je podobno kot soigralci naletel na zgoščen ''bunker'' gostov.

Olimpija tudi v Dublinu na zmago

Ko je že kazalo, da bodo Irci v prvem polčasu odnesli celo kožo, pa se je ob izteku ponudila idealna možnost za vodstvo. Enajsmetrovka. Za Vršiča ni bilo dvoma. Samozavestno je prijel žogo, v mislih že izbral kot, kamor bo izstrelil žogo, in na semaforju se je kmalu zasvetil rezultat 1:0. Veliko lepši od začetnega. ''Prepričan sem bil, da bom zadel. Zame 'penal' ni loterija, smer pa vedno izberem že prej. Tako sem storil tudi tokrat. Po tem zadetku je bilo lažje. Naša ekipa je še mlada in igra v krču, sploh na tako pomembni evropski tekmi, kot je bila ta,'' je označil prelomni trenutek, ki je naznanil predajo Otočanov.

Takšno igro Ircev je pričakoval. Že pred dvobojem si ni domišljal, da bo to zelo lepa predstava, z doseženim pa je zelo zadovoljen. ''Rezultat 2:0 je glede na potek tekme, na kateri smo zapravili nekaj priložnosti, kar dober.'' Olimpija v tej sezoni še ni prejela zadetka. Lahko Bohemians na povratni tekmi vrne udarec in nadoknadi zamujeno v Ljubljani? Za tovrstno dejanje bi potrebovala najmanj dva zadetka v ''zeleno-beli'' mreži ... ''Ne verjamem. Prepričan sem, da bo zmaga z 2:0 zadoščala za napredovanje. Sploh po tem, ko smo dokazali, da smo boljši od nasprotnika. V Dublinu ne bomo igrali na rezultat, ki bi nas peljal naprej, ampak gremo po še eno zmago. Izboljšala bi nam samozavest, naredili pa bi tudi korak naprej v naši igri,'' je trdno odločen strelec treh evropskih zadetkov v tej sezoni.

Njegovo razmišljanje je podkrepil tudi trener Dušan Kosič, ki je priznal, da Olimpija drugače niti ne zna igrati, zato bo skušala držati vajeti v svojih nogah tudi na povratni tekmi. Ljubljančani so bili prepričani, da bo Bohemians v Stožicah iskal pot do cilja s strnjeno obrambno linijo. S podobnimi namerami tekmeca imajo v zadnjem obdobju kar nekaj izkušenj, Vršič pa razmišlja še korak naprej: ''Vsi, vključno s tistimi, ki so bili lani na vrhu, bodo morali proti nam igrati tako, kot igrajo naši tekmeci v zadnjih tednih. Lahko se nas kar bojijo. Da, tudi Maribor,'' je zaupal.

Ačimovič: V Dublinu lažje kot v Ljubljani

Športni direktor je odpotoval v Nyon, kjer bo malce čez 13. uro Olimpija izvedela ime tekmeca v tretjem predkrogu lige Europa. Če bo na povratnem srečanju v Dublinu seveda zadržala vodstvo. ''Imam občutek, da nam bo v Dublinu lažje kot v Ljubljani. Težko je igrati proti tako postavljeni obrambi.'' O žrebu ni hotel povedati kaj bolj otipljivega. Še enkrat je ponovil, da čaka Olimpijo težka tekma v Dublinu, šele po njej pa se bo lahko pogovarjal o novem tekmecu. Zanimivo je, da je Evropska nogometna zveza (UEFA) uvrstila Ljubljančane v isto podskupino - pred žrebom je sestavila sedem skupin z desetimi klubi, petimi nosilci in petimi nenosilci - z dunajsko Austrio, zadnjim klubom, kjer je z nogometnim znanjem na igrišču navduševal Ačimovič. A možnosti za takšno srečanje, ki bi pri nekdanjem kapetanu slovenske izbrane vrste obudilo številna čustva, so le 20-odstotne.

O žrebu ni bil kaj bolj zgovoren niti Vršič. ''Čisto vseeno mi je. Verjamem, da bo v Stožicah vedno več gledalcev, takrat pa bo tudi nam lažje,'' je izrazil željo 26-letni ''dirigent'' prerojene Olimpije, ki na dosedanji evropski poti še ni storila napake. A kolikor daljši bo izlet v ligi Europa, s toliko težjimi tekmeci bo imela opravka. Tudi s takšnimi, ki bi znali najti protiorožje za vedno bolj prepoznavno napadalno igro.

Ne spreglejte