Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2011,
20.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 16. 4. 2011, 20.29

8 let

"Vrtnice" v Lendavi blestele na krilih Pluta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši lendavske Nafte so v 28. krogu 1. slovenske nogometne lige izgubili proti Hitu Gorici z 1:4 (0:4). Vito Plut se je med strelce vpisal kar trikrat.

Nogometaši Nafte spomladi še naprej drsijo navzdol, danes so proti Gorici vpisali že četrti zaporedni poraz. Lendavčani zdaj že osem točk zaostajajo za šestouvrščenim Rudarjem, ki ima tekmo manj, in so v skupinici s Celjem, Triglavom in Primorjem v zadnjem delu lestvice. Novogoričani, ki so vsaj začasno skočili na četrto mesto, so do zmage prišli že v prvih 32 minutah, ko so s tremi goli Vita Pluta in enim Sandija Arčona zgodaj povedli kar s 4:0.

Nafta z že znanimi težavami in v globoki rezultatski krizi, ki jo je pahnila med ogrožene, je uvodoma imela par obetavnih napadov in strelov, a iz njih ni izvlekla ničesar. Nato so gosti začeli izkoriščati razpoke v domači obrambi in polnili lendavsko mrežo. V 11. minuti je Arčon ušel sicer poškodovanemu Igorju Laziću, poslal žogo v sredino, kjer jo je Plut z osmih metrov usmeril pod prečko.

Na 2:0 za goste je povišal Arčon v 23. minuti, potem ko je spretno izkoristil neodločenost domače obrambe in med Miho Korošcem in vratarjem Alešem Ajlecem z 20 metrov z lobom zadel domačo mrežo. Dve minuti pozneje sta z glavo v isti akciji poskusila Luka Prašnikar in Zoran Lesjak, a je bil Vasja Simčič obakrat na mestu.

Goričani so v 28. minuti še enkrat kaznovali neodgovorno domačo obrambo. William Franklin Vicente je po levem boku zdrvel mimo Lazića, poslal žogo v sredino, Plut, ki je sicer slabo zadel žogo, pa jo je le spravil čez golovo črto. Štiri minute zatem je Lazić še enkrat podaril priložnost gostom in Plut je brez težav zabil za 4:0.

Tudi v nadaljevanju so si prvo priložnost priigrali gosti, strel Gorana Galešića z roba kazenskega prostora pa je končal tik mimo vratnice. V 55. minuti je Bojan Matjašec za las zgrešil, a lastno mrežo, potem ko je že premagal Ajleca. Le centimetri so domače rešili novega šoka.

Gosti so se nato zadovoljili z visokim vodstvom, domači pa so v zadnji minuti le dosegli častni zadetek. Borbeni Matjašec, ki je slavil 27. rojstni dan, je zadel z več kot 20 metrov.

Ne spreglejte