Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2012,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 15. 6. 2012, 22.04

8 let

Welbeck rešil Angleže

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Angleška nogometna reprezentanca je v 2. krogu evropskega prvenstva na Poljskem in v Ukrajini v Kijevu premagala Švedsko s 3:2 (1:0).

Nekateri angleški mediji niso bili najbolj zadovoljni, ko so izvedeli, da bo tekmo njihove izbrane vrste s Švedsko sodil Damir Skomina. Toda na koncu so lahko zadovoljni tako s sojenjem kot tudi s končnim izidom. Tekma preobratov se je namreč končala v angleško korist, predvsem po zaslugi Thea Walcotta in Dannyja Welbecka. Angleži so se tako na vrhu lestvice s štirimi točkami pridružili Francozom, Švedi pa so še brez točk in tudi brez možnosti napredovanja.

Angleži so bili v prvem polčasu malce boljši tekmec. Pobudo so prevzeli takoj na začetku, medtem ko so Švedi čakali bolj na protinapade. Prvi nevarnejši strel na tekmi je sprožil Scott Parker v sedmi minuti, ki je od daleč preizkusil sposobnosti vratarja Andreasa Isakssona. Ta pa je moral v 23. minuti po žogo v mrežo. Steven Gerrard je skoraj s sredine igrišča z desne strani podal v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Andy Carroll in z glavo zadel za 1:0.

Švedi na drugi strani so se večinoma odločali za strele od daleč, ki pa niso presenetili angleškega vratarja Joeja Harta. Tako sta po vrsti poskusila Sebastian Larsson v 11. ter Zlatan Ibrahimović v 20. in 33., Kim Källström pa je v 37. minuti meril previsoko. Angleži so bili nevarni še minuto pred tem, ko je z leve strani z nekaj metrov Ashley Young zgrešil cilj.

Drugi polčas so odlično začeli Švedi, saj so v 49. minuti izenačili. Ibrahimović je izvedel prosti strel z dobrih 25 metrov, najprej zadel živi zid, nato pa takoj udaril še odbito žogo, ki je nekoliko srečno prišla do Olofa Mellberga, slednji pa jo je nato spravil v angleško mrežo.

Deset minut pozneje so Švedi povedli. Po prostem strelu je bil najvišji in neoviran v kazenskem prostoru spet Mellberg, ki je z glavo znova premagal Harta. V 63. minuti so bili Angleži blizu izenačenja, ko je iz bližine z glavo streljal John Terry, a je Isaksson žogo odbil v kot. Po njem pa je z 20 metrov streljal rezervist Walcott in izid poravnal na 2:2.

V 75. minuti je do strela iz bližine prišel Källström, a je iz ugodnega položaja grdo zgrešil, malce zatem pa je veselje Ibrahimovića, ki je sprožil od daleč, preprečil Hart. V 78. minuti so se spet veselili Angleži. Walcott je prodrl v kazenski prostor, z desne strani podal pred gol, kjer je Welbeck s peto žogo pospravil v mrežo in postavil končni izid.

Ne spreglejte