Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 8. 2012,
6.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 9. 8. 2012, 6.37

8 let

Zavedajo se priložnosti generacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pred nogometaši Mure 05 je priložnost generacije, tako vsaj pravi trener Franc Cifer, v napredovanje pa po "darilu" Uefe verjame tudi kapetan Fabijan Cipot. V kadru spet Nusmir Fajić.

Verjetno ni treba poudarjati, da bo Mura 05 po visokem porazu z Arsenalom v Kijevu (0:3) povratni obračun začela z obratnim rezultatom. Torej izdatno prednostjo. Razlog je igranje nogometaša, Erica Matoukouja, ki pa ni imel pravice nastopa. Na ta način je evropska krovna organizacija tekmo po pravilih registrirala s 3:0 v korist Mure, ki ima na ta način izjemno priložnost, da se preko Bakuja, CSKA Sofije in Arsenala prebije celo v četrti krog kvalifikacij, kar bi pomenilo, da je le še korak oddaljena od skupinskega dela. Ob tem pa bi prejela še dodatna finančna sredstva.

Cifer: To še nič ne pomeni

Tekma tokrat ne bo v Lendavi, temveč zaradi strožjih kriterijev v Mariboru. "Na to tekmo smo se pripravljali kot na vsako drugo. Vemo, kaj nas čaka - peklensko delo. Čeprav je UEFA spremenila rezultat v našo korist, to še ne pomeni nič. Biti moramo borbeni in taktično disciplinirani, vsak posameznik pa mora dati vse od sebe. Le tako bomo lahko presenetili tako velik klub kot je Arsenal iz Kijeva. Pred to generacijo je izredno velika priložnost in želja pred katero doslej ni bila še nobena generacija Mure. Upam, da bodo glave na mestu in da dokončamo delo pred našimi navijači," je dan pred tekmo dejal trener Franc Cifer.

Cipot: Imamo skrita orožja

Kljub temu da Muri v prvenstvu ne gre po načrtih in je mlada ekipa že na začetku sezone precej obremenjena, pa kapetan obljublja novo borbeno predstavo. Mura je bila v Kijevu v precej podrejenem položaju, a morda bo v Ljudskem vrtu zgodba vsaj malo drugačna. Tudi morda zato, ker se v kader po odsluženi kazni vračata Leon Horvat in Nusmir Fajić. "Že v Kijevu sem dejal, da je naš cilj odigrati dobro ter borbeno tekmo in to še pred tem ko smo vedeli za odločitev Uefe. Naš cilj je, da na tekmi ostanemo neporaženi in ne prejmemo zadetka, če pa ga že moramo, pa ga naj dobimo pozno. Eden od ciljev je tudi, da damo gol, ki si ga vsi želimo. Dobro je, da bomo tekmo igrali v popolni zasedbi, saj se vračata Fajić in Horvat, tako da imamo tudi mi svoja skrita orožja. Res je, da je Arsenal kakovostna ekipa, kar je dokazala v Kijevu. Mi ne smemo odstopati od svojega sistema, odgovornosti in discipline v igri. Če bomo odigrali, kot znamo, potem, mislim, da ne bi smelo biti vprašanja ali bomo šli v naslednji krog," je dejal Fabijan Cipot.

Vsaj 2000 navijačev

Pri Muri pričakujejo, da bo v Mariboru vsaj 2000 navijačev črno-belih, za vzhodno tribuno pa je na voljo še 3000 vstopnic.

Tekma se bo začela v četrtek ob 20. uri, glavni sodnik pa bo Avstrijec Oliver Drachta.

Ne spreglejte