Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2024,
17.05

Osveženo pred

1 teden, 5 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Mohamed Salah Jürgen Klopp Liverpool

Sobota, 27. 4. 2024, 17.05

1 teden, 5 dni

West Ham : Liverpool (2:2)

Zavrelo med Kloppom in Mohamedom Salahom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21
Mohamed Salah Jürgen Klopp | Mohamed Salah in Jürgen Klopp sta se zapletla v besedni spor. | Foto Guliverimage

Mohamed Salah in Jürgen Klopp sta se zapletla v besedni spor.

Foto: Guliverimage

Nogometašem Liverpoola v zadnjem času nič ne gre po načrtih. Od sanj o osvojitvi premier lige so se po remiju v 35. krogu angleškega prvenstva z West Hamom (2:2) že praktično dokončno poslovili, še bolj kot le osvojena točka pa je po novi boleči zaušnici odmeval spor med trenerjem Redsev Jürgnom Kloppom in enim glavnih zvezdnikov ekipe Mohamedom Salahom.

Arsenal
Sportal Nadaljuje se triler v boju za naslov

West Ham in Liverpool sta se v Londonu v 35. krogu premier lige razšla z remijem z 2:2. Domači so povedli z golom Jarroda Bowena v 43. minuti, Liverpool je prišel do preobrata z zadetkoma Andrewa Robertsona in grotesknim avtogolom Alphonsa Areole v 48. in 65. minuti, končni izid 2:2 pa je v 77. minuti postavil napadalec West Hama Michail Antonio.

Trener Liverpoola Jürgen Klopp je dve minuti po prejetem drugem golu opravil trojno menjavo. Med drugimi je nato v igro vstopil največji zvezdnik Liverpoola Mohamed Salah, ki ga je Nemec zaradi slabših predstav v zadnjem času posedel na klop za rezerve, Egipčan pa je tako ostal brez mesta v začetni enajsterici. Čeprav sploh še ni stopil na igrišče, pa se je Egipčanu uspelo zaplesti v hud prepir s Kloppom, ki so ga ujele kamere, razjarjenega Salaha pa je nato miril tudi Darwin Nunez.

"Ne morem vam povedati in govoriti o tem, kaj sva s Salahom dejala eden drugemu med tekmo. Pogovarjala pa sva se nato še v slačilnici in zame je ta zgodba končana. Dobil sem vtis, da je tudi zanj," je dogajanje pokomentiral Nemec, Salah na drugi strani po tekmi ni stopil pred novinarje, je pa ob sprehodu mimo predstavnikov sedme sile le pripomnil, da bo danes ogenj v strehi, če bo pred mikrofone stopil on. 

Klopp brez sanjskega slovesa

Klopp se po koncu sezone po devetih letih poslavlja od vodenja Liverpoola, tega pa bo, kot vse kaže, ostal brez tako želenega novega naslova angleškega prvaka, za katerega bosta obračunala Manchester City in Arsenal. "Dirka za naslov prvaka? Ne želim govoriti o drugih tekmah, lahko govorim le o naših, ki bi jih morali dobiti," je še dejal Klopp. 

"Danes je obstajala možnost, da zmaga le ena ekipa, in to smo bili mi, ker smo si ustvarili veliko več priložnosti. Bila je težka tekma, mislim, da so fantje odigrali dobro tekmo, a oba gola smo prejeli zaman. Vodili smo, a nismo zdržali. To je zgodba, ki se nam ponavlja zadnje štiri tedene. Moti me, kako smo razočarani in dvigujemo roke v zrak po zapravljenih priložnosti, moramo biti bolj pozitivni in ponavljati takšne akcije. Na ta način se dosegajo goli," je še dodal Nemec, ki je na zadnjih sedmih tekmah v vseh tekmovanjih z Liverpoolom zmagal le dvakrat, v zadnjih tednih pa se je tako poslovil tako od možnosti osvojitve FA pokala, lige Europa, zdaj pa je skoraj zagotovo konec sanj tudi o osvojitvi angleške krone.

Liverpool sicer najverjetneje poleti čaka temeljita prenova ekipe, po slovesu Kloppa pa bo ekipo vodil Nizozemec Arne Slot, ki je do zdaj vodil Feyenoord.

Preberite še:

Arne Slot
Sportal Liverpool izbral novega trenerja, všeč je tudi Kloppu
Phil Foden
Sportal Man City navdušil v Brightonu in se približal Arsenalu
Ne spreglejte