Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 4. 2015,
20.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Real Madrid Atletico Madrid Diego Simeone

Ponedeljek, 13. 4. 2015, 20.18

8 let

Zdaj je tudi uradno: Simeone pošilja proti Realu v ogenj Oblaka

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Trener madridskega Atletica Diego Simeone je potrdil, da bo na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov proti Realu branil Jan Oblak. Škofjeločan je znova dobil prednost pred Miguelom Angelom Moyo.

Mladi Slovenec ostaja prvi vratar madridskega Atletica, kar je novo priznanje za 22-letnega vratarja, ki je prejšnji mesec branil tudi na prijateljski tekmi med Katarjem in Sloveniko. Jan Oblak bo tako proti desetkratnemu evropskemu prvaku in branilcu naslova Realu branil že tretjič v tej sezoni.

Dvakrat je stal med vratnicama na pokalnih dvobojih, ko je Atletico v osmini finala izločil bele baletnike, Oblak pa je skupno prejel dva zadetka. Rdeče-beli so najprej izkoristili prednost domačega igrišča in zmagali z 2:0, na povratni tekmi na štadionu Santiago Bernabeu pa se je srečanje končalo brez zmagovalca (2:2).

Oblak je bil do soboto nepremagan kar 455 minut

Slovenski vratar je zadržal vlogo prvega vratarja, ki mu jo je trener Diego Simeone namenil po poškodbi 30-letnega Španca Miguela Angela Moye. Poškodoval se je na povratni tekmi osmine finala lige prvakov, ko je Atletico gostil Bayer Leverkusen, Oblak pa je vstopil v igro sredi prvega polčasa in pozneje postal eden izmed junakov srečanja, saj se je odlično znašel pri loteriji kazenskih strelov ter odločilno pomagal k napredovanju španskih prvakov med osem najboljših v ligi prvakov.

Moya je že odpravil poškodbo stegenske mišice in je pripravljen na vrhunske napore, a se je argentinski strateg odločil, da bo še naprej zaupal Oblaku. Zmagovite ekipe noče menjati. Odkar se je Slovenec, za katerega je madridski klub Benfici odštel kar 16 milijonov evrov, tako da je postal najdražji vratar španskih klubov vseh časov, vrnil na vrata Atletica, so rdeče-beli na petih srečanjih nanizali štiri zmage, v soboto pa še remizirali.

Nekdanji vratar Olimpije in Benfice je v tem obdobju prejel le dva zadetka. V soboto je bil dvakrat premagan na gostovanju v španskem prvenstvu pri Malagi (2:2). Tako je prekinil niz nepremaganosti, ki je trajal kar 455 minut, zanimivo pa je, da ga je kot prvi po nesrečnem strelu ugnal prav soigralec Fernando Torres.

Mandžukić od prve minute, Torres na klopi

Svetlolasi napadalec, ljubljenec navijačev Atletica, bo na torkovem spopadu z Realom na priložnost čakal na klopi za rezervne igralce. Simeone je sporočil, da se bo poleg Oblaka v začetni enajsterici znašel tudi Mario Mandžukić.

Zaradi poškodbe gležnja je izpustil zadnji dve tekmi, v torek pa naj bi v konici napada Los Colchoneros združil moči s Francozom Antoinom Griezmannom, ki je v soboto v Malagi dosegel oba zadetka za Madridčane.

Atletico bo torkovo srečanje proti Realu, ki si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV ob 20.45, najverjetneje začel v postavi Oblak; Juanfran, Godin, Miranda, Gamez; Koke, Tiago, Suarez, Arda Turan; Griezmann, Mandžukić.

Ne spreglejte