Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
18. 1. 2019,
21.30

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Antonio Delamea Mlinar

Petek, 18. 1. 2019, 21.30

5 let, 4 mesece

Aljaž Ivačič je postal član ekipe Portland Timbers

Zdaj tudi uradno: vratar Olimpije k podprvaku lige MLS

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
Aljaž Ivačič | Aljaž Ivačič je tudi uradno postal član podprvaka severnoameriške lige MLS, Portland Timbers. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Aljaž Ivačič je tudi uradno postal član podprvaka severnoameriške lige MLS, Portland Timbers.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Danes je postalo uradno, kar smo vedeli že nekaj časa. Dozdajšnji vratar Olimpije in občasni slovenski reprezentant Aljaž Ivačič se je preselil k podprvaku severnoameriške profesionalne nogometne lige MLS Portland Timbers. Novico sta že potrdila oba kluba.

Aljaž Ivačič
Sportal Aljaž Ivačič v Portland za 225.000 evrov

Aljaž Ivačič je bil že nekaj časa na izhodnih vratih Olimpije, prav tako je bilo jasno, da bo nogometno pot nadaljeval pri ekipi Portland Timbers, ki je v prejšnji sezoni prišla do največjega uspeha v klubski zgodovini in postala podprvak najmočnejše severnoameriške nogometne lige MLS.

Ni si predstavljal, da bo tako hitro dobil priložnost

Danes – po tem, ko je uspešno prestal zdravniške preglede in prejel vizum za bivanje v ZDA – je prestop uradno potrjen. "V Olimpijo sem prišel skozi stranska vrata in nisem si predstavljal, da bom tako hitro dobil priložnost. Hvala vsem, ki ste verjeli vame. Hvala soigralcem, trenerjem, predsedniku in navijačem. Z vami sem preživel najlepše trenutke v karieri," je ob odhodu iz Olimpije, katere član je bil v dveh obdobjih, nazadnje pa je v Stožice prišel leta 2017, povedal 25-letni vratar.

"Zelo smo veseli, da smo k sebi zvabili tako dobrega vratarja. Gre za nogometaša, ki ima pravo miselnost. Veselimo se, da bo sodeloval z nami in da bomo skupaj napredovali," pa je njegov prihod komentiral Giovanni Savarese, trener Portland Timbers, ki bo z novo sezono v ligi MLS začel v začetku marca.

Trije Slovenci v ligi MLS

V ligi MLS bomo imeli tako Slovenci v novi sezoni vsaj tri predstavnike. Ob Antoniu Delamei Mlinarju, prvem Slovencu v najmočnejšem severnoameriškem nogometnem tekmovanju, ki je član New England Revolutiona že nekaj časa, je to še Aljaž Struna, ki je pred kratkim podpisal pogodbo s Houston Dynamom.

Sportal Uradno: Aljaž Struna odhaja v ZDA
Sportal Izjemno priznanje za Slovenca v ZDA
Ne spreglejte