Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 9. 2018,
14.40

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Jose Maria Gimenez Atletico Madrid špansko prvenstvo Real Madrid

Sreda, 26. 9. 2018, 14.40

5 let, 8 mesecev

Jose Maria Gimenez bo pripravljen

Zdravniki razveselili Jana Oblaka in navijače Atletica

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

1

Jan Oblak Gimenez Godin Atletico | Jan Oblak bo v soboto, kot kaže, v obrambi sodeloval tako z Diegom Godinom kot tudi Josejem Gimenezom. | Foto Guliver/Getty Images

Jan Oblak bo v soboto, kot kaže, v obrambi sodeloval tako z Diegom Godinom kot tudi Josejem Gimenezom.

Foto: Guliver/Getty Images

Veselje po visoki zmagi madridskega Atletica nad Huesco (3:0) je skazila poškodba Joseja Gimeneza, ki je zaradi težav z mišico zapustil igrišče še pred koncem prvega polčasa. Navijači rdeče-belih so bili zaskrbljeni, saj čaka Jana Oblaka in soigralce v soboto madridski derbi proti Realu, a jih je današnji zdravstveni pregled Urugvajca spravil v boljšo voljo.

Trener Diego Simeone je z Atleticom nanizal tri zmage. V španskem prvenstvu je odpravil Getafe (2:0) in novinca Huesco (3:0), vmes pa v ligi prvakov v gosteh odpravil še Monaco (2:1). Madridčani so se na lestvici španskega prvenstva začasno povzpeli na tretje mesto, v soboto pa jih čaka velik preizkus moči, gostovanje pri mestnem tekmecu Realu.

Sportal Luka Elsner poskrbel za čudežen podvig, o katerem govori vsa Belgija

Gimenez bo pripravljen, Savić ostaja poškodovan

Ker pa si je Jose Maria Gimenez, eden izmed dveh obrambnih stebrov Atletica (drugi je kapetan Diego Godin), na torkovem srečanju 6. kroga španskega prvenstva poškodoval mišico in moral zapustiti igrišče še pred koncem prvega polčasa, se je argentinski strateg znašel v težavah.

Na seznamu poškodovanih branilcev je že od prej Črnogorec Stefan Savić, tako da bi lahko ostal za dvoboj proti napadu belih baletnikov, ki je v tej sezoni brez Cristiana Ronalda zelo učinkovit, brez dveh pomembnih obrambnih členov.

Atletico Madrid je na lestvici v torek zvečer poskočil na tretje mesto. | Foto: Reuters Atletico Madrid je na lestvici v torek zvečer poskočil na tretje mesto. Foto: Reuters

V sredo pa si je lahko strokovno vodstvo Atletica odahnilo, saj je podroben zdravstveni pregled z magnetno resonanco razkril, da z Gimenezom ni nič hujšega, tako da bo lahko kandidiral za sobotni derbi na stadionu Santiago Bernabeu. ''Klubski zdravniki so optimisti,'' je sporočil Atletico.

Tako bo Jan Oblak, ki je v španskem prvenstvu nanizal dve tekmi brez prejetega zadetka, na velikem derbiju španske prestolnice v osrednji obrambni vrsti vendarle lahko sodeloval z Urugvajcema, kar povečuje možnosti Simeonejeve čete za uspeh na vedno prestižnem gostovanju. Če Gimenez ne bi bil pripravljen, bi na njegov položaj vskočil Francoz Lucas Hernandez, saj se Savić zaradi poškodbe mišice ne bo vrnil tako hitro na igrišče.

Madridski Real bo danes v derbiju 6. kroga la lige gostoval pri Sevilli.

Sergio Ramos
Sportal Česa takega pa še ne! Najprej šok za Barcelono, potem polom Reala.
Jan Oblak
Sportal Afera Jan Oblak: sporočilo NZS, ob katerem se poraja kopica vprašanj
Ne spreglejte