Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
19. 7. 2012,
7.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor Željezničar

Četrtek, 19. 7. 2012, 7.10

8 let

Zeba: Krivi smo vsi na čelu z mano

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zajko Zeba je bil tisti, ki so se ga Mariborčani najbolj bali pred tekmo z Željezničarjem. A izkušeni vezist v Ljudskem vrtu ni pokazal tistega, kar zna.

V Mariboru je med letoma 2005 in 2007 igral leto in pol in pustil globok pečat. Mnogi se ga še vedno radi spominjajo, nekateri so ga zaradi številnih mojstrovin, s katerimi je postregel, takrat oklicali kar za štajerskega Maradono. Nekoč ljubljenec mariborskih navijačev, v minuli sezoni najboljši igralec elitne nogometne lige v Bosni in Hercegovini. Zato ne čudi, da so se mnogi bali, s čim bo postregel v Ljudskem vrtu. Na srečo domačih navijačev ni pokazal veliko, bil je med najslabšimi na igrišču, kar je samokritično po zadnjem sodnikovem žvižgu priznal tudi sam. ''Ne vem, res ne vem, kaj se nam je zgodilo. Razočarali smo vsi na čelu z mano,'' je po tekmi z glavo zmajeval Zajko Zeba. ''Tako dobro nam je kazalo, pa se je izšlo tako slabo. Ne vem, težko razložim …,'' se z razpletom tekme kar ni mogel sprijazniti kapetan gostov. ''Po prvem polčasu smo vodili, igrali zelo dobro in imeli vse v svojih rokah, potem pa … Res ne vidim razlogov, zakaj smo v drugem delu igre tako zelo popustili. Kdo bi po prvem polčasu rekel, da nas bo Maribor povsem nadigral in nas premagal s tremi zadetki razlike? Verjetno nas je pokopal prvi gol, ki smo ga prejeli takoj na začetku drugega polčasa. Če ga ne bi, bi se tekma skorajda zagotovo razpletla povsem drugače, tako pa …'' je bil povsem razočaran Zeba.

Žoga je okrogla, obupali še niso

''Žal mi je zaradi vseh nas, a najbolj mi je žal naših zvestih navijačev, ki so se zbrali v tako velikem številu in nam stali ob strani. Res so se potrudili in navijali vseskozi, za kar se jim iskreno zahvaljujem, mi pa smo jih razočarali. Res mi jih je žal,'' je še dejal.

''Nič … Čaka nas še povratna tekma na Koševu, v kateri bomo skušali vsaj delno popraviti to, kar smo naredili tokrat. Seveda je iluzorno pričakovati, da bomo napredovali, a nikoli se ne ve. Žoga je okrogla. Dali bomo vse od sebe, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo,'' je misli usmeril že k tekmi, ki bo na sporedu prihodnji teden. Za konec je nekaj besed namenil še povratku v Ljudski vrt, kjer so ga navijači pozdravili z iskrenim aplavzom. ''Lepo se je bilo vrniti v Ljudski vrt, ki ima zdaj novo podobo in je prenovljen. V Mariboru mi je bilo zelo lepo, sem se bom vedno rad vrnil, a današnjega gostovanja zagotovo ne bom imel v lepem spominu …'' je zaključil in s počasnim korakom odkorakal proti avtobusu sarajevskih nogometašev.

Ne spreglejte