Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 7. 2008,
22.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 23. 7. 2008, 22.43

8 let

Žinko z dvema mojstrovinama zagotovil zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij lige prvakov doma premagali F91 Dudelange z 2:0 in s skupnim izidom 3:0 napredovali v 2. krog, kjer se bodo pomerili z zagrebškim Dinamom.

Slovenski prvaki so izpolnili svoj cilj in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Z igro pa tudi v povratni tekmi niso navdušili. Imeli so terensko premoč, ki pa je bila jalova, tako da bi lahko strele na gol prešteli na prste ene roke. Na srečo pa so imeli Domžalčani razpoloženega Luko Žinka, ki je z dvema mojstrovinama svojemu moštvu zagotovil zmago.

Povratni dvoboj je bila praktično kopija prvega. Domžalčani, kakovostnejši tekmec, so sicer sramežljivo napadali, Luksemburžani pa so se v glavnem branili in z dolgimi žogami proti svojim napadalcem poskušali doseči zadetek. Pri tem pa ne eni in drugi niso bili uspešni. Tako so se gledalci bolj ali manj dolgočasili, še posebej to velja za prvi polčas, ko je 22 nogometašev sprožilo le en strel, ki je letel okvir vrat, še s tem - sprožil ga je najboljši domžalski igralec Andraž Kirm, gostujoči vratar ni imel težav. Gosti so imeli edino priložnost v 29. minuti, ko je Christophe Walter streljal mimo gola.

Drugi del se je za domače začel nekoliko bolj obetavno. Jože Benko in Brazilec Juninha sta si v enem napadu pripravila tri priložnosti. Najprej se Benko ni znašel v kazenskem prostoru, nato je vratar Jonathan Joubert ubranil nevaren Juninhov strel, za konec pa je Benko začetniško zgrešil še enkrat, tudi če bi zadel, pa gol ne bi veljal, saj je bil napadalec v nedovoljenem položaju. Nekoliko boljša igra se je gostiteljem vendarle obrestovala, za to pa ima največ zaslug Žinko. Z dvema mojstrskima streloma, prvega z lobom z roba kazenskega prostora, drugega pa iz prostega strela, je dvakrat zatresel mrežo in vendarle poskrbel za nekaj navdušenja na "zdolgočasenih" tribunah.

Ne spreglejte