Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 7. 2012,
17.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 18. 7. 2012, 17.24

8 let

Živec: Mura ima realne možnosti proti CSKA-ju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Saša Aleksander Živec je pravi naslov za vprašanja o tem, kakšne možnosti ima Mura 05 proti CSKA-ju iz Sofije. Primorec je po pol leta prav iz Bolgarije prestopil v Domžale.

Lani takšnega časa je Saša Aleksander Živec iz Primorja prestopil v CSKA iz Sofije. Pri tem slovitem klubu, ki je osvojil kar 31 naslovov bolgarskega prvaka, je zdržal le pol leta, nato pa so sledili množični odhodi. ''Lahko rečem, da je bil CSKA zame zelo dobra izkušnja, ko pa govorimo o življenju v Bolgariji, pa je zgodba s športnega vidika malce slabša. V klubu se namreč stvari zelo hitro obrnejo,'' je sprva povedal 21-letni ofenzivni vezist in dodal: ''Danes je njihova ekipa zelo spremenjena, prodali so vse 'zvezdnike' in dali priložnost predvsem domačim igralcem,'' je stanje pri slovitem bolgarskem kolektivu dejal nogometaš Domžal, ki je v uvodnem krogu v Stožicah dosegel dva gola.

Po napredovanje proti Bakuju, čaka Muro 05 še en zanimiv evropski test. Tudi tokrat pa Prekmurci naj ne bi bili v podrejenem položaju. ''Mura ima povsem realne možnosti za napredovanje. Mislim, da bi si lahko z dobrim rezultatom na prvi tekmi lahko zelo olajšala delo za uvrstitev v naslednji krog,'' je razmišljanje podal Primorec.

Na prvi tekmi trener CSKA-ja Stojčo Mladenov ne bo mogel računati na tri nogometaše, ki nimajo urejenih administrativnih zadev. To so Brazilca Michel Platini Ferreira (Brazilci radi dajejo imena po nekdanjih slovitih nogometaših) in Lucas Sasha ter Portugalec Bernardo Tengarrinha. ''Paziti se morajo predvsem prvega strelca bolgarskega prvenstva Juniorja Moraesa (verjetno ne bo igral, saj se dogovarja za prestop v Metalurg Donjeck) ter obeh centralnih vezistov Galcheva in Yancheva,'' je še Muri nasvet dal Živec.

Ne spreglejte