Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
8. 7. 2013,
10.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 8. 7. 2013, 10.05

8 let

"Zlatko je nazaj, čeprav za nas nikdar ni odšel"

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zlatko Zahovič je prejšnji teden dvigoval prah z odhodom s položaja športnega direktorja, le nekaj ur po osvojenem superpokalu pa razveselil privržence vijolic. Vrača se v Ljudski vrt.

V mariborskem klubu lahko začnejo odpirati šampanjce. Najprej uvodna lovorika v tekmovalni sezoni 2013/14 in prepričljiva zmaga nad največjim, a v zadnjih sezonah tudi najljubšim tekmecem, nato pa še vrnitev športnega direktorja, brez katerega ne bi bilo toliko lovorik, še več pa lepih in nepozabnih trenutkov. "Eni dobri novici običajno sledi druga. Nič drugače ni moglo biti niti v našem primeru. Prva je sinoči prišla z igrišča, druga danes iz klubskih pisarn. Postali smo zmagovalci superpokala, potrdili dominacijo, hkrati pa tudi organizacijski ustroj. Sporočamo, da nadaljujemo v isti zasedbi. Zlatko Zahovič se ne bo umaknil s položaja in ostaja športni direktor NK Maribor," je mariborski klub v ponedeljek sporočil veselo novico, ki je hitro zaokrožila po Sloveniji. Štajerska prestolnica si je oddahnila, vrača se prvi "operativec", ki je znal v skromnih razmerah, zakoreninjenih v realnosti slovenskega klubskega nogometa, mešati štrene tudi v Evropi.

Trenerski lisjak Bojan Prašnikar je prejšnji ponedeljek, kmalu po šokantni odločitvi Mariborčana, dejal, da se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha. Imel je prav. Zahovič, ljubljenec navijačev Maribora in ikona klubske moči, je spremenil odločitev in sporočil klubu, da se vrača v pisarno. Tako so hitro potihnile vse govorice, ki so se kot gobe po dežju pojavile po presenetljivi odločitvi (starega) novega športnega direktorja. Da je prejel mikavno ponudbo iz tujine, ponujeno delo oglednika za portugalske klubske velikane, mesto športnega direktorja v Valencii, delovno mesto na NZS-ju, da se bo posvetil izzivu samostojnega trenerja, da se je sprl z določenimi osebami iz vodstva mariborskega kluba, da je nezadovoljen s slabim iztržkom z računa prestopnih dejavnosti … Govoric je konec, Zlatko se je vrnil, Maribor pa bo v domačo in evropsko sezono vstopil okrepljen. In še bolj poln samozavesti.

Ban: V prijetnem pogovoru smo dorekli zadeve

Kot je v prvi izjavi ob ponujenem odstopu (točno pred tednom dni) napovedal predsednik Drago Cotar, v klubu v nobenem trenutku niso pomislili, da zgodba ne bo dobila želenega razpleta. Prepričanje, da bodo skupaj nadaljevali zgodbo o uspehu, je bilo vodilo vseh pogovorov, Zahovič pa si je po vrnitvi s kratkega dopusta, ki ga je z družino preživel na hrvaški obali, očitno premislil. Vmes je čustveno doživljal prošnje zvestih navijačev, ki so ga na vse načine rotili, naj se vrne v Ljudski vrt in pomaga mariborskemu klubu v boju za nove lovorike. In na koncu tudi dočakali srečni konec šokantne zgodbe, ki je bila, kar zadeva odhod športnih direktorjev v kratki zgodovini 1. SNL, z naskokom najbolj odmevna.

"Vse aktivnosti v prejšnjih dneh so potekale usklajeno. Ekipa je opravljala svoj program, v vodstvu kluba pa nismo sedeli križem rok. Skrbeli smo za sprotne organizacijske zadeve in si zastavili cilj, da ostanemo v isti zasedbi. Bili smo v stiku z Zlatkom, se z njim sestali in v prijetnem, daljšem pogovoru dorekli zadeve. Nepremostljivih ovir ni bilo, tako da bomo skupaj nadaljevali, kar smo začeli in vsa leta uspešno počeli. Zlatko je nazaj, čeprav za nas nikdar ni odšel. Gremo skupaj novim uspehom naproti. Čestitke ekipi in strokovnemu štabu za zmago v superpokalu, zdaj pa stopamo skupaj k naslednjim izzivom. V petek začenjamo državno prvenstvo, v torek evropske kvalifikacije. Pred nami so nove, velike obveznosti in vsi skupaj smo se že lotili dela," je pojasnil direktor Bojan Ban, ki se že veseli ponovnega sodelovanja z nekdanjim slovenskim reprezentantom.

Mariborčani se pripravljajo na začetek prvenstva. V petek bodo v prvem krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu gostili prvoligaškega novinca iz Zavrča, prihodnji teden pa že sledi evropska uvertura na Malti.

Ne spreglejte