Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
2. 7. 2013,
6.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 2. 7. 2013, 6.41

8 let

Zlatko Zahovič: naj ostanem ali grem?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Že dolgo ni kdorkoli tako razburkal slovensko nogometno javnost, kot jo je Zlatko Zahovič z odstopom s položaja športnega direktorja NK Maribor.

Ponedeljkov dan je bil v nogometnem Mariboru tako buren, kot je bil le redkokdaj v klubski zgodovini. Novica o odhodu glavnega tvorca Maribora, kot ga poznamo danes, ki je v javnost prišla v nočnih urah, je šokirala vse. Bolj in tudi manj informirane. Iz minute v minuto je negotovost naraščala, pravzaprav ta še kar traja. Na tisoče takšnih in drugačnih informacij je zaokrožilo v javnosti, uradne ni bilo nobene. Dvomimo, da bomo sploh kdaj izvedeli resnico, kaj roji po glavi Zlatku Zahoviču, še manj to, kaj vse se je v zadnjih dneh dogajalo v najuspešnejšem slovenskem nogometnem klubu. Dobili smo le potrdilo, da v očeh navijačev športni direktor nesporno uživa velik ugled. Pa tudi to, da se je vse skupaj zgodilo hitro, ko odločitev glavnega akterja ni bila premišljena. Če bi bila, bi se odzval drugače in poskrbel, da navijačev ne bi pustil v mučni negotovosti. In morda so prav vsi, ki jim srce bije za vijoličasto barvo, tisti, ki bodo športnega direktorja prepričali v preklic odstopa.

Po prvi in tudi skorajda edini izjavi, ki jo je podal za medije, se je sicer zdelo, da je njegova odločitev dokončna. Pozneje je bilo čutiti, da ni povsem tako. Ta občutek so dobili tudi navijači, ki so se tudi zato verjetno zbrali v velikem številu in tam, kjer je srce mariborske nogometne zgodbe – v Ljudskem vrtu –, Zahoviča pozivali k ostanku. Ob slikah, ki so hitro zaokrožile v javnosti, ta zagotovo ni mogel ostati ravnodušen in prav zanimivo bo videti, kako se bo odločil. Kot je zanimivo tudi to, kako so se na zadnje dogajanje odzvali pri nogometnemu klubu Mariboru. Jasno je, da odhoda – ne glede na funkcijo, ki tega ne potrjuje – nesporne številke ena trenutne klubske garniture nikakor niso želeli uradno potrditi. Dvomimo, da je tako nespretna komunikacija posledica neznanja in nerodnosti, pač pa predvsem tega, ker upajo in so prepričani, da si bo premislil in ostal.

"Naj ostanem ali grem?" se verjetno zdaj sprašuje Zahovič, ki se je medtem povsem zaprl vase in je tiho. Če bo odšel, bo to za Maribor velika sprememba in predvsem udarec, a hkrati tudi velik izziv. Če bo ostal, bo prav tako burno. Dvomimo, da bo tako velik dogodek minil povsem brez posledic. Do takrat pa lahko le ugibamo in namigujemo. Domišljiji so vrata na stežaj odprta.

Ne spreglejte