Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 4. 2016,
19.02

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Celje NK Krško

Sreda, 6. 4. 2016, 19.02

7 let, 11 mesecev

Zmaga, ki šteje dvojno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Nogometaši Krškega so v tekmi 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Celje z 1:0 (1:0).

Obračun ekip z dna lestvice, ki sta obe nujno potrebovali točke v boju za obstanek, se je razpletel po željah gostov, ki so z enim zadetkom odnesli vse tri točke.

Celjani so se v nevarnem območju znašli pred kratkim, ko so po devetih tekmah brez poraza dvakrat izgubili. Nazadnje z Velenjčani, ko so zaradi rdečega kartona ostali še brez kapetana Blaža Vrhovca.

Zasedba iz Krškega je imela pred dvobojem drugačno izhodišče, čeprav pri enakem številu točk. A Krčani so prišli v Celje po zmagi proti Domžalam, ki so jo želeli nadgraditi še z uspehom proti enemu od neposrednih tekmecev in se še bolj oddaljiti od zadnje Krke.

Dve menjavi zaradi poškodb na samem začetku tekme

V prvem polčasu sta morala oba stratega že kmalu poseči po menjavah; pri domačih je Marka Krajcerja zamenjal Tilen Klemenčič, pri gostih pa minuto zatem Dejana Urbanča Jure Špiler. Vratarja, domači Matic Kotnik in gostujoči Marko Zalokar, pa nista imela veliko dela. Pri gostih je bil med nevarnejšimi akcijami prodor Dina Hotića in Roberta Pušaverja, pri domačih pa Marko Pajač po udarcu iz kota.

Edini gol v tem delu igre je padel v 35. minuti, po napaki domače obrambe pa sta podajalec Hotić in strelec Enes Đurković zrežirala akcijo za pomembno vodstvo z 1:0.

Medsebojno obračunavanje in rdeča kartona na obeh straneh

V nadaljevanju sta ekipi hitro ostali le z desetimi možmi: sodnik je v 52. minuti po prekršku Luke Štefanca nad Lovrejem Čirjakom obema pokazal rdeča kartona zaradi medsebojnega obračunavanja.

Odtenek nevarnejši so bili nato domači, priložnosti sta imela Matej Podlogar in Pajač, a se je pri obeh strelih izkazal Zalokar. Igra nato ni ponudila posebnih razburjenj, Janez Pišek je imel pet minut pred koncem še eno priložnost, zadetka pa ni bilo in Krčani so iz Celja odnesli tri velike točke.

V 29. krogu bo Celje v nedeljo gostovalo v Novem mestu, prav tako bo v nedeljo v gosteh igralo tudi Krško, ki jih čaka tekma z Luko Koprom.

Celje : Krško 0:1 (0:1)

Stadion Arena Petrol, gledalcev 750, sodniki: Balažič, Praprotnik, Kovačič (vsi Ljubljana).

Strelec: 0:1 Đurković (35.).

Celje: Kotnik, Kous, Krajcer (od 16. Klemenčič), Vidmajer, Čirjak, Brlečić (od 42. Pišek), Miškić, Pajač, Požeg Vancaš, De Sousa, Podlogar (od 69. Omoregie).
Krško: Zalokar, Sikošek, Gregov, Vuklišević, Pušaver, Žinko, Urbanč (od 17. Špiler), Hotić, Poljanec (od 72. Čeh), Štefanac, Đurković (od 86. Petranić).

Rumeni kartoni: Klemenčič, Kous; de Sousa, Pušaver, Hotić.
Rdeči karton: Čirjak (52.), Štefanac (52.).

Ne spreglejte