Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
23. 11. 2017,
20.52

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

Robinho

Četrtek, 23. 11. 2017, 20.52

6 let, 5 mesecev

Robinho v hudih težavah

Zvezdnik svetovnega nogometa zaradi posilstva obsojen na devet let zapora

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Robinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Eden najboljših brazilskih nogometašev zadnjega desetletja, Robinho, je bil na sodišču v Milanu danes obsojen na devetletno zaporno kazen. V težavah se je znašel zaradi posilstva, v katerem naj bi sodeloval leta 2013.

V Italiji in tudi drugod po svetu močno odmeva novica o tem, da so na sodišču v Milanu danes 33-letnega Robinha, ki trenutno igra v Braziliji za Atletico Mineiro.

Nekdanji zvezdnik Real Madrida, Manchester Cityja in Milana, ki je v Evropi igral polno desetletje, je obtožen sodelovanja pri posilstvu 22-letnega dekleta iz Albanije, ki naj bi ga skupaj s petimi moškimi zagrešil v Milanu 22. januarja leta 2013. Takrat je bil Robinho član Milana.

Robinho je hitro zanikal obtožbe

Le kakšni dve uri po tem, ko je novica o njem zaokrožila po svetu, se je na svojem Instagram profilu javil tudi Robinho in vse obtožbe zanikal. Ob tem je napovedal, da bo s svojimi odvetniki poskrbel, da bo svojo nedolžnost dokazal tudi na sodišču.

Čeprav je dolgoletni brazilski reprezentant obsojen, to še ne pomeni, da bo moral v zapor, saj se lahko na odločitev sodišča še pritoži, kar bo skorajda zagotovo tudi storil.

Zanimivo, Robinho se je v podobnem položaju znašel že leta 2009, ko je igral za Manchester City, takrat ga je posilstva obtožila neka Angležinja, a je potem obtožbo umaknila.

Robinho je sicer oče dveh otrok.

Vrsto let je bil eden glavnih obrazov brazilskega nogometa. | Foto: Reuters Vrsto let je bil eden glavnih obrazov brazilskega nogometa. Foto: Reuters

Bil je eden največjih upov svetovnega nogometa

Robinho, ki je, podobno kot zdajšnji brazilski super zvezdnik Neymar, nogometno pot začel pri Santosu, je v Evropo leta 2005 z 21 leti za takrat astronomskih 24 milijonov evrov prišel v Real Madrid. Španijo je zapustil po treh letih in za 43 milijonov evrov prestopil v Manchester City. Potem se je za krajši čas spet vrnil v Santos in med letoma 2010 in 2014 igral tudi za Milan. Med letoma 2015 in 2016 je igral na Kitajskem (GZ Evergrande).

Za Brazilijo je zbral kar 99 nastopov in dosegel 28 golov. Z njo je nastopil na dveh svetovnih prvenstvih, 2006 in 2010, leta 2007 pa osvojil naslov južnoameriškega prvaka in bil najboljši strelec turnirja, izbran pa je bil tudi za najboljšega posameznika tekmovanja.

Ne spreglejte