Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 1. 2024,
17.51

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

ACH Volley

Torek, 16. 1. 2024, 17.51

3 mesece, 1 teden

v sredo še zadnja tekma

ACH Volley v Franciji končuje sezono lige prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino | ACH Volley bo za konec lige prvakov gostoval v Franciji. | Foto www.alesfevzer.com

ACH Volley bo za konec lige prvakov gostoval v Franciji.

Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja bodo v sredo zaključili nastope v letošnji ligi prvakov. Zadnje dejanje oranžnih zmajev bo gostovanje v Toursu, glede na videno v prvih petih krogih skupine B pa tudi tokrat nimajo velikih možnosti, da bi osvojili vsaj svojo prvo točko v tekmovanju, ki ga bodo zagotovo zaključili na zadnjem mestu v skupini.

Tako bo spet glavni cilj ekipe igra po svojih najboljših zmožnostih in čim boljši odpor, če pa se pa ponudi kakšna možnost za presenečenje, pa jo izkoristiti.

Tours, ki je dobil že prvo medsebojno tekmo v Ljubljani, obračuna zagotovo ne bo vzel z "levo roko.". Čeprav je zelo blizu drugega mesta v skupini, saj je dvakrat premagal tudi Asseco Resovio Rzeszow, za potrditev napredovanja potrebuje vsaj točko, da bi se zagotovo uvrstil v četrtfinale, kamor se bodo uvrstili zmagovalci skupin in trije najboljši drugouvrščeni.

Čeprav jim v francoskem prvenstvu za razliko od slovenskih prvakov ne gre najbolje, so prepričani, da presenečenja ne bodo dopustili in da se bodo uvrstili med najboljših osem ekip.

Tours je v Tivoliju zmagal s 3:1. | Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com Tours je v Tivoliju zmagal s 3:1. Foto: Grega Valančič/www.alesfevzer.com

Na prvi medsebojni tekmi so Francozi zmagali s 3:1, a po dvoboju so Slovenci imeli občutek, da so premagljiva ekipa. ACH Volley je dobil prvi niz, nato pa dva izgubil po povsem izenačenem boju s 23:25. Četrtega so gosti dobili nekoliko lažje in iz Ljubljane odnesli poln izkupiček. Pri tem pa so videli, da mlada ljubljanska zasedba, v kateri je takrat blestel predvsem Luka Marovt, niso ekipa, ki bi jo lahko podcenjevali. V Ljubljani se je francoski ekipi izkazal predvsem Brazilec Aboubacar Drame, dosegel je 21 točk.

Tekma v Toursu se bo v sredo začela ob 20. uri.

Calcit Volley
Sportal Kamničani v derbiju kroga slavili v Mariboru, ACH Volley zanesljiv v Prekmurju
Odvojkarska LP: ACH Volley - Trentino
Sportal ACH Volley se je upiral le v prvem nizu, zvezdniški Trentino še do pete zmage
Ne spreglejte