Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
20. 4. 2020,
16.30

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

Trentino Koronavirus slovenska odbojkarska reprezentanca Klemen Čebulj

Ponedeljek, 20. 4. 2020, 16.30

4 leta

FIVB ga je izbral za igralca tedna

Klemen Čebulj: Brez družine bi bilo veliko težje #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
Klemen Čebulj | Klemen Čebulj s svojo družino kljub težki situaciji ostaja v Italiji. | Foto Aleš Oblak

Klemen Čebulj s svojo družino kljub težki situaciji ostaja v Italiji.

Foto: Aleš Oblak

Slovenski odbojkarski reprezentant Klemen Čebulj s svojo družino v Trentu čaka na konec izrednih razmer. V Italiji je bilo v preteklih tednih zelo hudo, zdaj pa se tudi tam stanje izboljšuje. ''Še vedno sem v Trentu s svojo družino, smo dobro, imamo najboljše pogoje, da čim manj stresno preživimo to težko obdobje,'' je na uradnem Facebook profilu FIVB povedal 28-letni Korošec, ki ga je svetovna federacija izbrala za igralca tedna.

Alberto Giuliani
Sportal Alberto Giuliani ni več na čakanju

Čebulj je v pretekli sezoni igral za kitajski Šanghaj in z njim osvojil kitajski naslov, sezono pa je nato sklenil pri Milanu. Poleti se je preselil k petkratnemu svetovnemu klubskemu prvaku Trentino, kjer se je počutil fenomenalno. Kljub hudi konkurenci na sprejemalskem mestu je dobil veliko priložnost in zaupanje trenerja Angela Lorenzettija tudi upravičil.

Trentino je pred prekinitvijo zasedal četrto mesto, vsi so pričakovali končnico in hude boje, a iz tega, vsaj tako kaže, ne bo nič. Čebulj v karanteni poskuša ostati v formi, saj trenira po navodilih klubskega kondicijskega trenerja, a priznava, da pogreša odbojko.

V Trentinu je bilo vse na najvišji možni ravni, pravi Čebulj. | Foto: CEV V Trentinu je bilo vse na najvišji možni ravni, pravi Čebulj. Foto: CEV

"Brez družine bi bilo veliko težje. Ne vem, kaj bi počel med štirimi stenami, če mi ne bi družbe delala družina. Tukaj so še naši trije psi in maček. Tako je veliko lažje," je v pogovoru, ki je potekal v živo, povedal slovenski bombarder. "Pri Trentinu sem res užival, saj gre za fantastično organiziran klub, škoda, da se je sezona končala, kot se je," obžaluje nastalo situacijo tudi Čebulj.

Bo ostal ali ne? Kmalu bo jasno.

Navijači so ga pričakovano vprašali tudi o njegovi prihodnosti, a odbojkar z Raven na Koroškem je ostal skrivnosten. "Ne morem vam povedati še nič, saj ni še nič uradnega, upam, da bo kmalu," je odgovoril. Čebulj po do zdaj znanih podatkih skoraj zagotovo ne bo ostal pri Trentinu, ki bo povsem spremenil ekipo. Slovenca se povezuje s poljsko ekipo Asseco Resovio Rzeszow, ki jo je pred dnevi prevzel slovenski selektor Alberto Giuliani.

Klemen Čebulj Alberto Giuliani | Foto: Aleš Oblak Foto: Aleš Oblak

Čebulj pa ne bo edini, ki naj bi zapustil Trento. To je že storil morda najboljši libero na svetu Jenia Grebennikov, sledili pa mu bodo še Aaron Russell, Uroš Kovačević ter tudi korektor Luca Vettori in bloker Davide Candellaro. Prišla sta Marko Podraščanin iz Perugie, brazilski zvezdnik Ricardo Lucarelli, zelo blizu Trentina pa je tudi soigralec Jana Kozamernika pri Milanu Nimir Abdel-Aziz.

Preberite še:

ACH Volley
Sportal Predsednik ACH Volleyja: Ostali bomo na vrhu
Sašo Rop
Sportal Vprašali so se, kako naprej: napadati želijo odličje
Rok Možič
Sportal Slovenski dragulj, ki ga radi primerjajo z Dončićem, na radarju največjih #video
Gregor Ropret
Sportal Ropret zamenjal klub, ostaja v Franciji
Ne spreglejte