Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 12. 2023,
15.56

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojkarska liga narodov Odbojkarska zveza Slovenije

Četrtek, 7. 12. 2023, 15.56

4 mesece, 3 tedne

koledar tekmovanj za obdobje od leta 2025 do 2028

Pri FIVB razkrili koledar, za katerega verjamejo, da je najboljši do zdaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca | Mednarodna odbojkarska zveza je predstavila koledar velikih tekmovanj med letoma 2025 in 2028. Svetovna prvenstva bodo po novem na dve leti. | Foto Siniša Kanižaj/Sportida

Mednarodna odbojkarska zveza je predstavila koledar velikih tekmovanj med letoma 2025 in 2028. Svetovna prvenstva bodo po novem na dve leti.

Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je objavila koledar tekmovanj za obdobje od leta 2025 do 2028, v katerega so že vpisani vsi datumi svetovnih in evropskih prvenstev, pa tudi lige narodov, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije. Svetovno prvenstvo bo po novem na vsaki dve leti, s kar 32 reprezentancami.

slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Olimpijski rezervni načrt

Pri mednarodni zvezi poudarjajo, da gre za koledar, ki so ga z vsemi odbojkarskimi deležniki, vključno z igralci in trenerji, ustvarjali kar leto in pol. Obenem zatrjujejo, da nov razpored tekmovanj igralcem in igralkam zagotavlja največ počitka doslej.

Na FIVB so koledar tekmovanj za nov olimpijski ciklus prvič razkrili toliko vnaprej, saj želijo, da bi bila organizacija priprav, potovanj in drugih obveznosti reprezentanc in igralcev čim bolj racionalna.

Na tekmovanja glede na položaj na lestvici

V novem olimpijskem ciklusu bomo v okviru FIVB spremljali le ligo narodov in svetovna prvenstva, pri čemer kvalifikacij reprezentance ne bodo več igrale, ampak se bodo na tekmovanja uvrščale glede na položaj na svetovni lestvici.

Koledar FIVB je usklajen tudi s celinskimi zvezami, v primerjavi z olimpijskim ciklom pred igrami v Tokiu pa se bo število tekmovanj zmanjšalo za 25 odstotkov. Ob tem bodo imeli igralci in igralke v primerjavi s trenutnim ciklom na voljo deset dni več za počitek.

OZS | Foto: FIVB Foto: FIVB

"Upoštevali smo želje različnih deležnikov"

"Prepričan sem, da smo pripravili daleč najboljši koledar do zdaj, še posebej, ker smo upoštevali želje različnih deležnikov. Z optimizacijo koledarja želimo zagotoviti, da se bodo najboljši igralci in igralke udeleževali vseh največjih tekmovanj. Glede na to, da se bo svetovno prvenstvo zdaj odvijalo na vsaki dve leti in da bo na njem nastopalo 32 najvišje uvrščenih reprezentanc s svetovne lestvice, smo tudi prepričani, da bomo v boju za najvišja mesta lahko spremljali največje število reprezentanc doslej. Dobili bomo tudi nove organizatorje tekmovanj na najvišji ravni in pred odbojko je lepa prihodnost," so ob tem pri OZS povzeli besede predsednika FIVB Aryja Gracea.

OZS | Foto: FIVB Foto: FIVB

Fatoumatta Sillah
Sportal Prekrasna novica za slovensko odbojko, Afričanki po zapletih le prižgali zeleno luč
Ne spreglejte