Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2019,
23.45

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

3

Natisni članek

Radovan Gačić Nova KBM Branik liga prvakinj Eva Mori Iza Mlakar

Sreda, 18. 12. 2019, 23.45

4 leta, 5 mesecev

Liga prvakinj, 3. krog

Bankirke izgubile pri favoriziranih Italijankah, Mlakarjeva za las boljša od Morijeve #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,34

3

Nova KBM Branik | Slovenske prvakinje tudi na tretji tekmi niso imele pavih možnosti za zmago. | Foto CEV

Slovenske prvakinje tudi na tretji tekmi niso imele pavih možnosti za zmago.

Foto: CEV

Odbojkarice Nove KBM Branika so izgubile tudi tretjo tekmo skupine B lige prvakinj. V Sieni jih je premagala favorizirana ekipa Savino Del Bene Scandicci s 3:0 (16, 22, 16).

Mariborčanke si pred tekmo niso delale iluzij, da bi lahko premagale Italijanke. Želele so si vsaj častni niz, se temu približale v drugem nizu, toda kakovostna razlika je bila prevelika, precej višje Italijanke, ki so z lahkoto izničile tudi visok zaostanek, jim tega niso dopustile. Mariborske napade so zaustavljale z blokom, ko je bilo potrebno, so pokazale, da so tudi odlične serverke. Dokazale so, da imajo za razliko od slovenskih prvakinj tudi širok nabor kakovostnih igralk, saj je njihov trener veliko menjal.

Igralke Nove KBM Branika so se sicer hitro znebila treme, izničile zaostanek 1:5, odločilni trenutki prvega niza pa so prišli po rezultatu 8:7. Nekaj odličnih servisov, nekaj blokov in razlika je sunkovito narasla, niz se je končal z izidom 25:16.

Savino Del Bene Scandicci: Carraro 1, Bricio 3, Stysiak, Malinov, Ferreira Da Silva 7, Kakolewska, Pietrini 10, Merlo, Lubian 11, Sloetjes 12, Cardullo, Molinaro 1, Stevanović 8, Milenković 5.
Nova KBM Branik: Milošič, Košenina 12, Pahor, Dobaj, Bračko 2, Stojiljković 1, Šijanec, Sobočan 8, Pintar, Galič, Lorber Fijok 13, Krajnc 1.

 Vrhunci s tekme med Scandiccijem in Novo KBM:

Italijanke so očitno menile, da bodo do zmage prišle z "levo roko", katastrofalno so vstopile v drugi niz. Slovenke so povedle z 9:3, kar je bil znak za alarm na italijanski klopi. Gostiteljice so prestavile v višjo predstavo, na 14. točki tekmice ujele, nato povedle s 16:15. Toda borbene Slovenke so še naprej strmele k osvojitvi častnega niza, domačim sledile, a borbenost je bila premalo, da bi prišle do izenačenja.

Nemogoče so poskušale tudi v tretjem nizu, toda ko so domače ušle na 10:5, je bilo že jasno, da bodo morale varovanke Radovana Gačiča, pri katerih je bila s 13 točkami in solidnim odstotkom uspešnosti napadov najbolj razpoložena Lorena Lorber Fijok, kakšen niz morale iskati na kakšni drugi tekmi. Preostanejo jim še dve domači, najprej pa bodo 23. januarja gostovale pri Vakifbanku v Istanbulu.

Naslednjo tekmo bodo igrale 23. januarja, gostovale bodo pri turškemu Vakifbanku v Istanbulu.

Novara je vročem gostovanju na koncu odnesla celo kožo. | Foto: CEV Novara je vročem gostovanju na koncu odnesla celo kožo. Foto: CEV

V torkovem slovenskem obračunu v skupini C je Novara Ize Mlakar v Lodžu LKS Eve Mori prizadejala prvi poraz. Mlakarjeva je nekaj minut igrala v četrtem nizu in dosegla točko, Morijeva pa je bila pri Poljakinjah ves čas na igrišču in prispevala dve.

Vrhunci s tekme med LKS in Novaro:

Liga prvakinj, 3. krog:

Skupina B:

Skupina A:

Skupina C:

Skupina D:

Skupina E:

Ne spreglejte