Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 2. 2023,
20.40

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Liga MEVZA Calcit Volley

Torek, 14. 2. 2023, 20.40

1 leto, 2 meseca

Srednjeevropska liga Mevza

Kamničanke najboljše po rednem delu Mevze, sledi slovenski polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Calcit Volley Tenerife | Kamničanke so v zadnji tekmi rednega dela premagale Zagrebčanke. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Kamničanke so v zadnji tekmi rednega dela premagale Zagrebčanke.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odbojkarice Calcita Volleyja so najboljša ekipa rednega dela srednjeevropske lige. Na odločilni tekmi za prvo mesto so v Zagrebu s 3:0 (21, 22, 16) premagale domačo Mladost. Kamničanke se bodo v polfinalu na dveh tekmah merile z Novo KBM Branikom.

Calcit Volley
Sportal Zmage vodilnih ekip, še najbolj so se mučile igralke Calcita
Mladost : Calcit Volley 0:3 (-21, -22, -16)

Dvorana Bojan Stranić, gledalcev 100, sodnika: Kovač, Viktorini (oba Slovaška).

Mladost Zagreb: Antunović, Pavičić 7 (1 as, 2 bloka), Popić, Perić, Mihaljević 9 (2 asa), Papac 3 (1 blok), Luketić, Mehić 12 (3 ase, 2 bloka), Burđelez, Ištuk, Marković 6, Štimac, Koraca, Grabić 4 (.

Calcit Volley: Griljc, Radišković 8 (1 as), Stojilković 2, Vovk, Đorđević, Hutinski 13 (1 as, 6 blokov), Boisa, Kregar, Charuk, Sillah 22 (3 ase, 1 blok), Vukojević, Pucelj 9 (1 blok), Čižman 3 (2 asa), Banko.

Zadnji turnir rednega dela se ni začel, kot so načrtovali. Ukrajinski Prometej, ki je imel celo še možnost, da osvoji prvo mesto po rednem delu, v Zagreb ni dopotoval, tako da je tako s Calcitom kot z Mladostjo brez boja izgubil z 0:3 in ostal na petem mestu brez polfinala, s tem pa tudi omogočil uvrstitev med najboljše štiri Mariborčankam. Kamničanke in Zagrebčanke so dobile priložnost, da se v medsebojnem obračunu udarijo za prvo mesto.

Dvoboj so prepričljivo dobile Kamničanke, ki so bile boljše v vseh elementih, še posebej pa v napadu, v katerem je odlično predstavo pokazala Fatumata Sillah, ki je dosegla 22 točk, tri z asi. Zelo dobro pomoč je imela v Sari Hutinski, ki je dodala 13 točk, v statistiko pa vpisala šest blokov.

Tako v prvem kot v drugem nizu je začetek pripadel gostiteljicam, v obeh so že imele prednost petih točk, v prvem pri izidu 13:8, v drugem pa pri izidu 10:5. Toda Kamničanke so jih v obeh hitro ujele, v prvem na 18. v drugem pa že na 11. točki, a sta bili ekipi še na 17. poravnani. V končnici prvega niza je preobrat zagotovil kamniški blok, za odločilne točke drugega niza pa so poskrbeli servisi korektorice Sillah.

Tretji niz je bil praktično odločen po izidu 12:13, ko so Slovenke dosegle sedem zaporednih točk, tri je v tem obdobju prispevala Hutinski.

Ob slovenskih ekipah bosta v polfinalu igrali še Mladost in madžarska Swietelsky-Bekescsaba, ki je zasedla tretje mesto.

 

Ne spreglejte