Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 7. 2023,
10.27

Osveženo pred

10 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Natisni članek

Odbojkarska zveza Slovenije slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 7. 7. 2023, 10.27

10 mesecev, 2 tedna

ODBOJKARSKA LIGA NARODOV, 3. TURNIR

Slovenci brez možnosti proti aktualnim svetovnim in evropskim prvakom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,76

Slovenska odbojkarska reprezentanca se je manj kot 24 ur po zmagi nad Kitajsko, s katero je potrdila igranje na zaključnem turnirju osmerice (19.−23. julij, Gdansk), zoperstavila aktualnim svetovnim in evropskim prvakom Italijanom in izgubila z 0:3 (-13, -22, -17). Slovenci bodo zadnji dvoboj na Filipinih odigrali v nedeljo ob 9. uri proti Nizozemcem. Na voljo je le še ena vstopnica za četrtfinale.

Poročilo s tekme:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Italija, liga narodov
Sportal Italijani odpravili Slovence

Slovenija : Italija 0:3 (-13, -22, -17)

Dvorana SM Mall of Asia, sodnika: Akinci (Turčija), Al Blooshi (ZAE).
* Slovenija: Pajenk 2 (1 blok), Planinšič, Kozamernik 2 (1 blok), Kök, Toman, Štalekar 4, Koncilja, Kovačič,
Ž. Štern 2, Ropret, Urnaut 10, Čebulj 13 (3 bloke, 1 as), Možič 6 (1 blok), Mujanovič.
* Italija: Michieletto 13 (3 bloke, 1 as), Gianneli 3, Sbertoli, Scanferla, Bottolo, Galassi 5, Lavia 13 (5 blokov, 1 as), Romano 16 (2 bloka, 3 ase), Russo 8 (4 bloke, 1 as), Rinaldi, Piccinelli, Sanguinetti, Mosca, Sala.
Poročilo s tekme

Slabih 18 ur po tem, ko so si Slovenci na Filipinih z zmago nad Kitajsko s 3:1 zagotovili sedmo zmago in z njo vstopnico za nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice, ki bo med 19. in 23. julijem na Poljskem, so bili varovanci Gheorgheja Cretuja znova na delu.

Slovenci bodo v nedeljo ob 9. uri odigrali še zadnjo tekmo na Filipinih. | Foto: Volleyballworld Slovenci bodo v nedeljo ob 9. uri odigrali še zadnjo tekmo na Filipinih. Foto: Volleyballworld Nasprotnik bi bil po kratkem regeneracijskem času težko zahtevnejši. Na tretji tekmi v treh dneh so se pomerili z aktualnimi svetovnimi in evropskimi prvaki Italijani, ki so kaj hitro zagospodarili na igrišču in bili boljši v vseh elementih igre. Prvi niz so dobili ekspresno, s 25:13, drugega s 25:23, v tretjem pa so Slovence ustavili pri 17 točkah.

Najbolj učinkovit je bil s 13 točkami znova Klemen Čebulj, Tine Urnaut jih je dodal deset, pri Italijanih jih je Yuri Romano dosegel 16.

"V tem trenutku so kakovostnejši od nas" 

​​​​​​​"Ne bi rekel, da so bile naše baterije iztrošene. Mislim, da je njihova kakovost v tem trenutku višja od naše. To se vidi v vseh elementih." | Foto: Volleyballworld ​​​​​​​"Ne bi rekel, da so bile naše baterije iztrošene. Mislim, da je njihova kakovost v tem trenutku višja od naše. To se vidi v vseh elementih." Foto: Volleyballworld "Ne bi rekel, da so bile naše baterije iztrošene. Mislim, da so v tem trenutku njihova kakovostnejši od nas. To se vidi v vseh elementih, predvsem v side-outu, ko smo imeli mi precej težav. Mi smo imeli veliko težav v igri za menjavo, in ko enkrat ne zaključiš prvega, drugega napada, igralec na servisu tretjič lahko več tvega, je bolj sproščen. Ko enkrat pobegnejo za dve, tri točke, se sprostijo in z njimi je potem zares težko igrati. Dokler smo igrali enakovredno in izmenično dosegali točke, je bila tudi naša igra na visoki ravni. A ko nam ni uspelo zaključiti napada, so oni dobro servirali, pobegnili za nekaj točk. Trenutno še nimamo take rezerve, da bi proti Italijanom lahko na naš servis naredili razliko. Dobro so sprejemali in tudi v igri blok-obramba so bili zelo učinkoviti. Niso kar tako najboljša ekipa na svetu v tem trenutku. Treba jih je vzeti za zgled, kako hitro in kakovostno igrajo vse dotike na igrišču. Mi moramo na tem še delati in po dnevu počitka dobro odigrati še proti Nizozemcem. Na tej tekmi bodo točke za nas zelo pomembne," je po porazu v izjavi za Odbojkarsko zvezo Slovenije realen pogled predstavil kapetan Urnaut.

Cretu: Po taki tekmi je težko povedati kaj pametnega  "Danes pa smo tekmecem že od začetka dajali darila. Dajali in dajali." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Danes pa smo tekmecem že od začetka dajali darila. Dajali in dajali." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Mislim, da po taki tekmi ne morem povedati česa pametnega. Vse je jasno, vse se je videlo na igrišču. Na dosedanjih tekmah smo dobro sprejemali, in ne glede na to, kako močni so bili servisi, smo žogo ohranjali na svoji strani mreže. Danes pa smo tekmecem že od začetka dajali darila. Dajali in dajali. Po izjemnih obrambah nismo dobro odigrali protinapadov. Ko smo se ubranili, nismo bili dovolj potrpežljivi, nismo si zagotovili dovolj dobrih žog, da bi jih lahko napadali tudi z nekaj tveganja in dosegali točke. To je naredilo največjo razliko. Je pa res, da so Italijani zelo dobro servirali in s tem pritisnili na nas, da smo v napadih postajali vse bolj nervozni. A tudi v takih trenutkih je treba udariti nazaj. V drugem nizu in vse do sredine tretjega niza nam je to uspevalo, nato pa se je vse prevesilo v njihovo korist. Tekma z Nizozemsko, s katero smo tekmeci tudi v boju za uvrstitev na olimpijske igre, bo za nas zelo pomembna. Pričakujem težko borbo," pa je misli po porazu strnil Cretu.

Po tekmovanja prosti soboti v nedeljo po zmago in točke proti Nizozemski

Italijani so jih z osmo zmago in 23 točkami skočili na trenutno tretje mesto, Slovenci pa padli na sedmo. V soboto bodo imeli dan tekmovalnega premora, v nedeljo ob 9. uri pa bodo zadnjo tekmo pred zaključnim turnirjem odigrali proti Nizozemcem.

Sedem četrtfinalistov že znanih

Na voljo je le še ena četrtfinalna vstopnica, sedem udeležencev je že znanih. To so gostitelji Poljaki, Slovenci, Brazilci, Japonci, Američani, Argentinci in Italijani. V igri za zadnje prosto mesto so tri moštva: Nizozemska, Srbija in Francija.

Gostitelji zaključnega turnirja Poljaki so po zmagi nad Slovenci premagali še Brazilijo. | Foto: Volleyballworld Gostitelji zaključnega turnirja Poljaki so po zmagi nad Slovenci premagali še Brazilijo. Foto: Volleyballworld

Poljaki ugnali Brazilce, Srbi do pomembne zmage

V Pasay Cityju so na prvi petkovi tekmi Poljaki s 3:1 premagali Brazilce. Pomembno zmago so na turnirju v ZDA dosegli Srbi, ki so Kubo sicer premagali šele po tie-breaku, a s tem ostali v igri za zadnjo četrtfinalno vstopnico. Argentinci so si čez lužo z zmago nad Nemci zagotovili vozovnico za Gdansk. Še do desete zmage pa so prišli Japonci, ki so s 3:1 odpravili Nizozemsko.

Liga narodov, 3. turnirja 

Petek, 7. julij

Lestvica:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Poljska, liga narodov
Sportal Poljaki po preobratu preprečili sedmo slovensko zmago
slovenska odbojkarska reprezentanca : Kitajska, liga narodov
Sportal Slovenci po zmagi nad Kitajci že z vstopnico za Gdansk
 
Ne spreglejte