Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 10. 2022,
10.31

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27

Natisni članek

Azoty Kedzierzyn Kozle Sir Safety Susa Perugia FIVB Gregor Ropret

Sobota, 22. 10. 2022, 10.31

1 leto, 6 mesecev

med šesterico tudi perugia

Gregor Ropret bo nastopil na svetovnem klubskem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,27
Perugia Gregor Ropret | Slovenski reprezentant Gregor Ropret bo s Perugio nastopil na svetovnem klubskem prvenstvu. | Foto Guliverimage

Slovenski reprezentant Gregor Ropret bo s Perugio nastopil na svetovnem klubskem prvenstvu.

Foto: Guliverimage

Slovenski reprezentant Gregor Ropret bo z italijansko Sir Safety Susa Perugio nastopil na klubskem svetovnem prvenstvu, ki ga bo decembra za moške ekipe gostil Betim v Braziliji, najboljše ženske ekipe pa se bodo merile v Antalyi v Turčiji. Italijanska ekipa je vstopnico dobila namesto evropskega prvaka Grupa Azoty Zaksa Kedzierzyn-Kozle, ki ga je do zmage vodil slovenski selektor Gheorghe Cretu.

Japonska odbojka
Sportal Znana je prva država, v kateri bodo delili olimpijske vozovnice

Svetovna odbojkarska zveza (FIVB) je sporočila gostitelja klubskega svetovnega prvenstva, to sta brazilsko mesto Betim, kjer bo tekmovanje potekalo med 7. in 11. decembrom, in Antalya v Turčiji, ki bo središče dogajanja med 14. in 18. decembrom.

SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Pri FIVB potrdili reprezentančno spremembo

Pri moških bo gostitelj tekmovanja brazilski Sada Cruzeiro Volei, tudi južnoameriški prvak. Namesto evropskega prvaka, poljske ekipe Grupa Azoty Zaksa Kedzierzyn-Kozle, ki jo je do zmage vodil slovenski selektor Gheorghe Cretu, a se za sodelovanje na klubskem svetovnem prvenstvu ni odločila, bo priložnost dobila italijanska Sir Safety Susa Perugia, za katero igra slovenski reprezentančni podajalec Gregor Ropret.

Evropskih klubskih prvakov v Braziliji ne bo. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Evropskih klubskih prvakov v Braziliji ne bo. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Spremljali bomo še nastope podprvaka evropske lige prvakov, italijanskega Trentino Itasa. V Brazilijo bo potoval azijski klubski prvak, iranski Paykan Club, za prestižno zmago pa se bosta borila še južnoameriški podprvak, brazilski Itambe Minas, in tretja najboljša ekipa Južne Amerike, brazilska Volei Renata.

V boj za svetovno krono se bo tudi pri ženskah podalo šest ekip, zmagovalke in drugouvrščene iz elitne evropske lige prvakinj, turški VakifBank Spor Kulubu in italijanski Prosecco DOC Imoco Conegliano, zmagovalke in drugouvrščene iz južnoameriškega klubskega prvenstva, brazilski ekipi Gerdau Minas in Dentil Praia Clube, zmagovalke azijskega klubskega prvenstva, Kuanysh Club iz Kazahstana, ter gostiteljice tekmovanja, odbojkarice Eczacibasi Dynavit iz Istanbula.

Sportal Čebulj blestel ob novi zmagi, slovenska obračuna Ropretu in Štalekarjevim
Ne spreglejte