Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 4. 2021,
18.45

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Calcit Volley OK Merkur Maribor ACH Volley 1 DOL

Petek, 9. 4. 2021, 18.45

3 leta, 1 mesec

Finalni tekmi državnega prvenstva 17. aprila

OZS sporočila, kdaj se bo nadaljeval finale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
ACH Volley Calcit Volley | ACH Volley je bolje vstopil v finalno serijo. | Foto Vid Ponikvar

ACH Volley je bolje vstopil v finalno serijo.

Foto: Vid Ponikvar

Odbojkarska zveza Slovenije je določila termine preostalih tekem finala državnega prvenstva za ženske in moške, prav tako pa tudi obračunov za bronasto odličje. Prvi srečanji bosta 17. aprila, pred tem mora OZS pridobiti le še soglasja nacionalnih zvez za podaljšanje mednarodnih certifikatov tujim odbojkarjem.

Odbojkarska zveza Slovenije je v sodelovanju s klubi, ki še nastopajo v sklepnih bojih letošnje Sportklub prve odbojkarske lige, določila termine preostalih tekem velikega finala državnega prvenstva in tekem za končno tretje mesto. Prvo finalno srečanje med Calcitom Volleyjem in Novo KBM Branik po prekinitvi tekmovanj zaradi vladnih odlokov bo 17. aprila v Kamniku, morebitna četrta tekma bo 19. aprila v Mariboru, morebitna peta pa dva dni pozneje, 21. aprila, znova v Kamniku. Na dosedanjih dveh obračunih so obakrat s 3:2 slavile odbojkarice Calcita Volleyja, ki branijo naslov slovenskih prvakinj.

V soboto, 17. aprila, bomo spremljali tudi drugo tekmo finala za moške med ACH Volleyjem Ljubljano in Merkurjem Mariborom. Na prvi tekmi v Mariboru so bili z 1:3 uspešnejši Ljubljančani, ki bodo drugo tekmo igrali na domačem parketu, tretjič pa se bosta ekipi srečali 20. aprila v štajerski prestolnici. Morebitna četrta tekma v Ljubljani bo 23. aprila, morebitna peta pa 25. aprila v Mariboru.

V ženskem finalu so Kamničanke le še zmago oddaljene od novega naslova. | Foto: Klemen Brumec V ženskem finalu so Kamničanke le še zmago oddaljene od novega naslova. Foto: Klemen Brumec

Naprej se bo igralo tudi v boju za tretje mesto

Druga in morebitna tretja tekma deklet za končno tretje mesto, za katero se bojujeta SIP Šempeter in Gen-I Volley, bosta odigrani med 15. in 19. aprilom, druga in morebitna tretja tekma malega finala za moške med Calcitom Volleyjem in Salonitom Anhovo pa bosta na sporedu med 17. in 21. aprilom. Na prvih tekmah sta bila uspešnejša SIP Šempeter in Calcit Volley.

Odbojkarska zveza Slovenije je tudi že pridobila soglasje Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) za podaljšanje mednarodnih certifikatov tujim odbojkarjem, ki nastopajo v slovenskem prvenstvu, soglasja za nastop pa morajo zdaj podati še nacionalne zveze. Pri pridobivanju teh pri OZS zapletov ne pričakujejo.

Preberite še:

Gregor Humerca
Sportal Odlok močno zapletel zadeve: vse kaže, da časa ne bo dovolj
Sportal Novi koronavirus zapletel odbojkarski finale
ACH Volley Calcit Volley
Sportal ACH Volley naredil prvi korak k naslovu
Calcit Volley Nova KBM Branik
Sportal Nova drama in nova zmaga Kamničank, ki jih od naslova prvakinj loči zmaga
Calcit Volley : Nova KBM Branik
Sportal Štajerke zapretile, Kamničanke so se reševale v petem nizu
Ne spreglejte