Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 10. 2023,
22.15

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Hiša na kolesih Triglav Panvita Pomgrad OK Merkur Maribor CEV Challenge

Sreda, 25. 10. 2023, 22.15

6 mesecev, 1 teden

Pokal CEV challenge, moški, 1. krog, prve tekme

Dva poraza in ena slovenska zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Panvita Pomgrad | Prekmurci so na prvi tekmi s 3:2 strli odpor ciprske Omonie. | Foto Aleš Cipot/fotolens.si

Prekmurci so na prvi tekmi s 3:2 strli odpor ciprske Omonie.

Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Začel se je pokal CEV Challenge, v katerem nastopajo štirje slovenski klubi. Evropska odbojka se je po dolgih letih vrnila v Kranj, a so odbojkarji Hiše na Kolesih Triglav z 1:3 izgubili z bolgarskim klubom Deya Volley Burgasom. Člani Panvite Pomgrad so s 3:2 premagali ciprsko Omonio, OK Merkur Maribor pa je z 1:3 priznal premoč finski AKAA Volley.

Hiša na Kolesih Triglav
Sportal Osmerica na evropskih tekmovanjih, dva med elito

Sobočani, ki so zaradi neprimernosti svoje dvorane v Murski Soboti Ciprčane gostili v Puconcih, so na krilih "napadalnega motorja" svojih tujcev tekmo odlično začeli. Dokaj gladko so dobili prva dva niza, tudi v tretjem so bili s tekmeci povsem v enakovrednem položaju vse do izida 20:20. Toda končnico so odigrali slabo, ponudili priložnost tekmecem, ti pa so jo zgrabili z obema rokama.

V napadu je bil nezaustavljiv Nikolaos Elefteriu, ki je bil s 35 točkami najučinkovitejši igralec tekme. Bil najzaslužnejši, da so gosti izenačili, a v "tie breaku" je bil za zmago vseeno premalo. Tudi ta je bil sicer izenačen, gosti so držali korak do izida 9:9, a Leonardo Doda, z 21 točkami najučinkovitejši v domači vrsti, in Vid Suhadolnik sta nato vendarle poskrbela, da je zmaga ostala doma.

"Glede na zmago moram fantom čestitati, a čaka nas še ena tekma. Vidi se, da sta ekipi kar enakovredni, Ciprčani znajo igrati odbojko, imajo izkušene igralce v igrišču. Škoda, da nismo po vodstvu z 2:0 tudi v tretjem nizu nadaljevali v istem ritmu in smo dopustili, da se gostje razigrajo. Tega so nato dobili predvsem na naših lahkih žogah. Škoda je tudi četrtega niza, kjer smo imeli kar nekaj zaključnih žog. V drugi tekmi bo po vsej verjetno znova izjemno težko. Moramo se primerno spočiti in se v teh nekaj urah dobro pripraviti za drugo srečanje. Vsekakor smo optimisti, moramo pa dobro pregledati, na kaj moramo biti pozorni," je po zmagi za klubsko spletno stran dejal trener Panvite Dejan Fujs.

Mariborčani so izgubili z 1:3. | Foto: OK Merkur Maribor Mariborčani so izgubili z 1:3. Foto: OK Merkur Maribor

Za usodo Merkur Maribora je bil bržkone odločilen tretji niz. Po izidu 1:1 so v njem varovanci Sebastijana Škorca vodili s 16:12, imeli tudi zaključno žogo, a je niso izkoristili. Na drugi strani so Finci drugo. V tretjem nizu so se domači nato še nekaj časa dobro borili, na njegovi sredini pa zašli v črne trenutke, ki jih do konca niso mogli več popraviti.

Prvo ime tekme je bil Čeh v finski ekipi Matej Šmidl, dosegel je 28 točk, v mariborski vrsti je bil z 18 spet najučinkovitejši Žiga Donik. Reprezentant Rok Bračko je v statistiko vpisal šest asov, a je manjkal njegov doprinos v napadu. Očitno po vrnitvi iz reprezentance še ni našel prave forme.ž

Kranjčani so dobili prvi niz, naslednji trije in zmaga pa so pripadli favoriziranim gostom. | Foto: Aleš Oblak Kranjčani so dobili prvi niz, naslednji trije in zmaga pa so pripadli favoriziranim gostom. Foto: Aleš Oblak

V Kranju so na žalost dobro zapolnjene dvorane, domači dobili le prvi niz, favorizirani Bolgari pa naslednje tri. V odločilnih trenutkih je bil za četo Saša Ropa gostujoči blok previsok, v njem se je še posebej izkazal Nikolaj Nikolov, ki je šest od 17 točk dosegel s tem elementom. Ni bil pa najučinkovitejši igralec tekme, še točko več je pri Triglavu vpisal Đorđe Jovović.

Četrti slovenski predstavnik Calcit Volley bo obe tekmi odigral prihodnji teden, 1. in 2. novembra.

ACH Volley
Sportal Kanalci ostajajo brez zmage, ACH in Calcit suverena

Pokal challenge, moški, 1. krog:

Sreda, 25. oktober
Panvita Pomgrad : Omonia Nicosia 3:2 (20, 21, -21, -30, 12)
Merkur Maribor : Aaka Volley 1:3 (-21, 22, -25, -21)
Hiša na kolesih Triglav : Deya Volley Burgas 1:3 (22, -22, -22, -22)

Calcit Volley
Sportal Kamničani še brez izgubljenega niza, ACH Volley enega oddal v Kranju
Ne spreglejte