Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 9. 2023,
18.40

Osveženo pred

7 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Radovan Gačić ACH Volley

Torek, 26. 9. 2023, 18.40

7 mesecev, 1 teden

ACH Volley

Prevetreni in pomlajeni v novo obdobje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
ACH Volley | Odbojkarji ACH Volleyja začenjajo novo obdobje. | Foto www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja začenjajo novo obdobje.

Foto: www.alesfevzer.com

Aktualni državni in pokalni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana so na današnji novinarski konferenci pred začetkom sezone predstavili ekipo in razkrili načrte ter cilje v naslednji odbojkarski sezoni. Ob lepem vremenu so se na idilični lokaciji v neposredni bližini Ljubljanice zbrali vsi oranžni zmaji z izjemo dveh slovenskih reprezentantov, Janija Kovačiča in Danijela Koncilje, ki se bosta v prihodnjih dneh s slovensko moško izbrano vrsto borila za vozovnico za olimpijske igre.

Ekipa ACH Volley Ljubljana v novo sezono vstopa prevetrena ter prav tako pomlajena. Ljubljansko zasedbo je zapustilo pet odbojkarjev, pridružilo pa se jih je prav tako pet. Strokovni štab je ostal v celoti nespremenjen. Predsednik kluba Rasto Oderlap je ob predstavitvi ekipe dejal: "ACH Volley Ljubljana je ekipa, ki v vsako sezono vstopa z najvišjimi cilji. Tudi letos kljub pomladitvi ekipe ni nič drugače. Finančno poslovanje kluba je stabilno, proračun za naslednjo sezono pa je malce manj kot milijon evrov. Pred strokovnim štabom in igralci je težko delo, vendar jim zaupamo, da jim bo uspelo, kar smo si začrtali."

Kadrovanja in strukture ekipe se je dotaknil tudi športni direktor Aleš Jerala, ki je zadovoljen, da jim je v sredino uspelo pripeljati tri mladinske reprezentante, ki bodo ogrodje slovenske članske reprezentance čez nekaj let. "Deloma spremljamo kadrovanje preostalih ekip v prvenstvu, vendar se bolj ali manj osredotočamo nase," je še dodal Jerala.

Ekipa ACH Volley Ljubljana v novo sezono vstopa prevetrena. | Foto: www.alesfevzer.com Ekipa ACH Volley Ljubljana v novo sezono vstopa prevetrena. Foto: www.alesfevzer.com

Trener Ljubljančanov Radovan Gačič je strnil misli dosedanjega dela priprav. "V klubih, kot je ACH Volley Ljubljana, je vsako pripravljalno obdobje skoraj nemogoče pričakovati, da bodo prisotni vsi člani ekipe, saj je moštvo sestavljeno iz reprezentantov, ki imajo v avgustu in septembru reprezentančne obveznosti. Nič drugače ni tudi v letošnjem pripravljalnem obdobju, vendar se moramo razmeram prilagoditi in izvleči kar največ."

Odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana bodo prvo uradno tekmo v novi sezoni prve odbojkarske lige odigrali 7. 10. v domači Hali Tivoli proti ekipi Alpacem Kanal, zatem pa se v popolni postavi odpravljajo na pripravljalni turnir na Poljsko.

Preberite še:

slovenska odbojkarska reprezentanca : Francija, evropsko prvenstvo 2023, Klemen Čebulj
Sportal Slovenci že prispeli na kraj, kjer si želijo spisati zgodovino #video
slovenska ženska odbojkarska reprezentanca
Sportal Slovenke napredovale za štiri mesta, Slovenci v družbi najboljših
Gheorghe Cretu slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Pred bojem za olimpijske igre poudaril eno stvar
Ne spreglejte