Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 7. 2019,
10.41

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Natisni članek

Alessandro Chiappini Monika Potokar Iza Mlakar slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Torek, 30. 7. 2019, 10.41

4 leta, 9 mesecev

Priprave ženske odbojkarske reprezentance v Kranjski Gori

Zase pravi, da je stara, a jo pomlajuje mladost soigralk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

1

Odbojka ženska reprezentanca priprave Kranjska Gora | Najboljše slovenske odbojkarice se na EP pripravljajo na Gorenjskem. | Foto Aleš Oblak

Najboljše slovenske odbojkarice se na EP pripravljajo na Gorenjskem.

Foto: Aleš Oblak

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca nadaljuje priprave na evropsko prvenstvo, ki se bo 23. avgusta začelo v Turčiji, na Poljskem, Slovaškem in Madžarskem. Slovenski selektor Alessandro Chiappini ima v Kranjski Gori na voljo 16 odbojkaric, ki jim motivacije ne manjka. Izbrani vrsti se je po treh letih pridružila najbolj izkušena reprezentantka, Monika Potokar. 

Alessandro Chiappini
Sportal Slovenke v Kranjski Gori začele projekt EuroVolley

Po nastopih v srebrni evropski ligi, v kateri so naše odbojkarice zasedle drugo mesto in v zlatem nizu proti Romuniji izgubile možnost, da bi v prihodnji sezoni nastopale v elitni zlati ligi, je italijanski strateg na slovenski klopi Alessandro Chiappini svojim varovankam namenil tri tedne počitka. Prejšnji teden so se dekleta zopet zbrala v Kranjski Gori in začela priprave na evropsko prvenstvo.

Selektor Chiappini: Pred nami je še veliko trdega dela

Selektor Alessandro Chicappini je zadovoljen s potekom priprav. | Foto: Aleš Oblak Selektor Alessandro Chicappini je zadovoljen s potekom priprav. Foto: Aleš Oblak Z delom v prvem tednu in tudi z začetkom drugega tedna treningov je Chiappini zelo zadovoljen: "Dekleta so na priprave prišla v dobri formi. Mislim, da smo jim pripravili pravilen program, da so lahko zadržale formo. Lahko rečem, da že od začetka vidim zelo motivirano ekipo in da smo v prvem tednu treningov opravili dobro delo. Vesel sem, da nam je uspelo dodati nekaj novih stvari, skozi katere bomo skušali še razviti našo igro in tudi dekleta so te spremembe dobro sprejela. Ta teden je bil za nas zelo pomemben. Zdaj smo začeli drugi teden priprav, za nami je dober trening in vidim, da stvari, ki smo jih vnesli v delo prejšnji teden, že uspevamo prenesti v igro. Kdo ve, morda lahko že čez nekaj dni to povsem obvladamo. Pred nami je sicer še veliko trdega dela, ampak trenutno smo osredotočeni le na nas same in na naše sposobnosti, z naslednjim tednom pa bomo začeli tekmovati in videli, kje se nahajamo."

Mlakarjeva zamenjala knjige za žogo

V evropski ligi Chiappini zaradi študijskih obveznosti ni mogel računati na korektorico Izo Mlakar, ki se je zdaj znova priključila izbrani vrsti, tudi ona visoko motivirana. 

Iza Mlakar zaradi študijskih obveznosti ni sodelovala v evropski ligi. | Foto: Aleš Oblak Iza Mlakar zaradi študijskih obveznosti ni sodelovala v evropski ligi. Foto: Aleš Oblak

"Igralke smo zelo motivirane, veselimo se vsakega tedna in komaj čakamo na evropsko prvenstvo. Mislim, da zelo dobro treniramo, prvi teden je za nami, zdaj smo drugi teden tu v Kranjski Gori in vzdušje je zelo dobro. Menim, da vse dobro kaže."

Potokarjeva nosi v srcu Slovenijo

Monika Potokar se je po treh letih vrnila v reprezentanco. | Foto: Aleš Oblak Monika Potokar se je po treh letih vrnila v reprezentanco. Foto: Aleš Oblak Slovenski reprezentanci se je po nekaj letih odsotnosti priključila tudi sprejemalka Monika Potokar, z 31 leti najbolj izkušena odbojkarica v naši vrsti.

"Spet sem tukaj, po treh letih. Poklicali so me in zdelo mi je prav, da se priključim, saj v svojem srcu vedno nosim Slovenijo, in je prav, da se klicu odzovem. Malo sem sicer že stara, a zdaj, ko treniram, vidim, da temu sploh še ni tako. Punce so me lepo sprejele, z mnogimi od njih sem že igrala. In ta njihova mladost me še bolj pomlaja, čeprav so treningi kar naporni, vsaj zame. Trenerski štab je v redu in se veselim novih tekem. Sicer bomo še videli, kako bo. Za mano je šesti, sedmi trening in za zdaj se počutim kar odlično."

Monika Potokar
Sportal Na pomoč prihaja izkušena Monika Potokar

Dekleta bodo v Kranjski Gori, tradicionalni pripravljalni bazi slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ostala do konca tedna, nato pa se bodo za nekaj dni preselila v Maribor. V četrtek, 8. avgusta, bo naša vrsta odpotovala na Madžarsko, kjer jo čakajo prve pripravljalne tekme.

Ne spreglejte