Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 5. 2016,
20.11

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Mitja Gasparini Tine Urnaut Klemen Čebulj Andrea Giani slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 17. 5. 2016, 20.11

6 let, 8 mesecev

Zaradi družinskih razlogov v Brazilijo brez nosilca igre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v sredo popoldan odpotovala v Brazilijo, kjer se bo do konca meseca pripravljala na nastope v letošnji svetovni ligi. V sklopu skupnih priprav z eno najboljših reprezentanc sveta bodo naši fantje odigrali tudi dve uradni pripravljalni tekmi, v Slovenijo pa se bodo znova vrnili konec meseca.

Slovenski selektor Andrea Giani bo v Montes Claros odpeljal štirinajst igralcev. Ob nosilcih igre iz lanske sezone in z oktobrskega evropskega prvenstva, Dejanu Vinčiću, Mitji Gaspariniju, Alenu Pajenku, Danijelu Koncilji, Tinetu Urnautu in Janiju Kovačiču ter že standardnih reprezentantih Alenu Šketu, Janu Klobučarju in Gregorju Ropretu, bodo priložnost za dokazovanje dobili še Klemen Hribar, Žiga Štern, Tonček Štern, Diko Purić in Sašo Štalekar.

Družinske težave

V Brazilijo z izbrano vrsto zaradi družinskih razlogov in po dogovoru s selektorjem Gianijem ne bo odpotoval Klemen Čebulj, ki bo do povratka soigralcev v Slovenijo treniral po individualnem programu, priključil pa se bo tudi pripravam mladinske reprezentance v Mariboru in z njo odigral pripravljalni tekmi proti Iranu.

Kdaj bosta tekmi z prvo reprezentanco sveta

Po dveh dneh treningov v Montes Claresu slovensko reprezentanco že v soboto, 21. maja, čaka prvi obračun proti varovancem Bernarda Rezendeja, ki se intenzivno pripravljajo na domače olimpijske igre v Riu de Janeiru. Druga tekma bo že dan kasneje, nato pa se v torek, 24. maja, reprezentanca seli v Saquaremo, kjer bosta potekali še dve tekmi, vendar za zaprtimi vrati.

Čeprav je bil od začetka priprav zraven tudi Aleš Kök, ga slovenski selektor ne bo vzel s sabo v Brazilijo. Tam ne bo tudi njegovega brata dvojčka Mateja.  | Foto: Čeprav je bil od začetka priprav zraven tudi Aleš Kök, ga slovenski selektor ne bo vzel s sabo v Brazilijo. Tam ne bo tudi njegovega brata dvojčka Mateja.

Kapetan Urnaut: Boljšega treninga pred svetovno ligo bi si težko želeli

Turneje po Braziliji in priložnosti, da se bodo na začetek reprezentančne sezone pripravljali skupaj z eno najboljših reprezentanc na svetu, se naši fantje že zelo veselijo. "Priprave v Braziliji nam bodo zares prišle prav. Boljšega treninga pred svetovno ligo bi si težko želeli in iz tega bomo skušali iztržiti čim več. Kot sem pred lansko reprezentančno sezono rekel, da začenjamo slovensko odbojkarsko pomlad, lahko pred letošnjo rečem, da to zgodbo zdaj nadaljujemo. S povabilom brazilske reprezentance na priprave pred olimpijskimi igrami in vsa ta tekmovanja, prepoznavnost po celem svetu zelo pomaga slovenski odbojki in upam, da bo tudi v Sloveniji njena priljubljenost le še narasla," je dan pred odhodom dejal kapetan Tine Urnaut.

Mitja Gasparini že komaj čaka priprave v Braziliji.  | Foto: Mitja Gasparini že komaj čaka priprave v Braziliji.

Gasparini: Že samo, če bi šli na izlet, bi bilo super

 

Njegov reprezentanči kolega Mitja Gasparini, ki se je reprezentanci priključil danes in se zelo razveselil soigralcev, pa je dodal: "Pred nami je enkratna priložnost, vsi se je veselimo. Že samo, če bi šli na izlet, bi bilo super, to, da lahko proti Brazilcem igramo in z njimi treniramo v njihovih trening centrih pa so pogoji, ki si jih lahko samo želimo. Komaj že čakamo."


Odbojkarji se bodo v Slovenijo vrnili 30. maja in se na treningih znova zbrali 2. junija v Ljubljani, kjer bodo ostali vse do prvega turnirja svetovne lige FIVB World League, ki se bo 17. junija začel v Areni Stožice.

Seznam reprezentantov za Brazilijo:
 

Podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret;

Sprejemalci: Tine Urnaut, Alen Šket, Jan Klobučar, Žiga Štern;

Blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar, Diko Purič;

Korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern;

Libera: Jani Kovačič, Klemen Hribar.

Ne spreglejte