Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 2. 2022,
14.20

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Mark Lebedew odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Torek, 22. 2. 2022, 14.20

1 leto, 3 mesece

slovenski odbojkarji se bodo med 7. in 12. junijem merili z zda, brazilijo, rusijo in avstralijo

Zahteven uvod za Slovence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo nastope v elitni ligi narodov začela v Braziliji, ki bo gostila enega od dveh uvodnih turnirjev letošnjega tekmovanja. Prvi nasprotnik Slovenije bodo ZDA, sledili bodo obračuni z Brazilijo, Rusijo in Avstralijo.

EP odbojka 2021
Sportal Mark Lebedew je novi selektor slovenskih odbojkarjev

Potem ko je Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) decembra predstavila nekoliko spremenjen format tekmovanja in organizatorje šestih turnirjev Lige narodov (VNL), v kateri bo znova nastopilo najboljših 16 reprezentanc sveta, je zdaj znan še razpored tekem, so sporočili z Odbojkarske zveze.

Ta slovenski reprezentanci, ki bo v ligi narodov nastopila drugič, prinaša težek začetek. Na uvodnem turnirju v Brasilii se bodo Slovenci kot šesti nosilci tekmovanja najprej pomerili z izbrano vrsto ZDA, njihovi drugi tekmeci bodo gostitelji Brazilci, zatem pa bo sledil še dvoboj s tretjeuvrščeno reprezentanco na svetovni lestvici, Rusijo.

Za konec prvega turnirja, ki bo na sporedu od 7. do 12. junija v Areni BSB Nilson Nelson, Slovence čaka še obračun z Avstralijo, od koder prihaja novi slovenski selektor Mark Lebedew. V brazilski prestolnici bodo tekme igrale še reprezentance Japonske, Irana in Nizozemske, istočasno pa bo v Ottawi potekal drugi turnir s Poljsko, Francijo, Srbijo, Argentino, Italijo, Kanado, Nemčijo in Bolgarijo.

Iz Brazilije na Filipine

Odbojkarska karavana se bo nato preselila na Filipine oz. v Bolgarijo. Slovenci bodo tekme igrali v dvorani Smart Araneta Coliseum v Quezon Cityju, kjer jih med 21. do 26. junijem čakajo srečanja z Nizozemsko, Argentino, Italijo in Japonsko. Na Filipine sicer prihajajo še Rusija, Francija in Nemčija, medtem ko bodo v Sofiji igrale reprezentance Bolgarije, Brazilije, Poljske, Srbije, Kanade, Irana, ZDA in Avstralije.

Za konec še v Rusijo

Za zaključek prvega dela tekmovanja naše odbojkarje čaka še nastop na turnirju v ruski Ufi, ki je kot prirediteljica zamenjala Kemerovo. Na turnirju, ki bo od 5. do 10. julija, se bodo merili s Srbijo in Poljsko, zatem pa še z Iranom in Bolgarijo, v Ufa Areni pa bomo spremljali še obračune Italije, Nizozemske in Rusije. Druga skupina z Brazilijo, Francijo, ZDA, Argentino, Kanado, Japonsko, Nemčijo in Avstralijo bo srečanja igrala v Osaki na Japonskem.

Na zaključni turnir v Italijo osmerica

Najboljših osem reprezentanc se bo uvrstilo na zaključni turnir, ki se bo 20. julija, predvidoma v Italiji, začel s četrtfinalnimi tekmami, veliki finale bo 24. julija.

ACH Volley Ljubljana A.J. Fonte Bastardo
Sportal ACH Volley do 12. naslova srednjeevropskih prvakov!
ACH Volley
Sportal Po novi lovoriki misli že pri novem izzivu: Želimo še dlje, kot nam je uspelo do zdaj
Ne spreglejte