Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 7. 2021,
15.24

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

2

Natisni članek

olimpijske igre Tokio 2020 Marc Gasol

Petek, 30. 7. 2021, 15.24

2 leti, 10 mesecev

Marc Gasol, Garuba in Abalde v polovični izolaciji zaradi stika s pozitivno osebo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

2

Marc Gasol | Marc Gasol je moral pred štirimi leti na evropskem prvenstvu priznati premoč Luki Dončiću. V reprezentančnem okolju se bosta spet pomerila v nedeljo. Je pa mlajši od bratov Gasol trenutno v polovični izolaciji zaradi stika z okuženo osebo. | Foto Vid Ponikvar

Marc Gasol je moral pred štirimi leti na evropskem prvenstvu priznati premoč Luki Dončiću. V reprezentančnem okolju se bosta spet pomerila v nedeljo. Je pa mlajši od bratov Gasol trenutno v polovični izolaciji zaradi stika z okuženo osebo.

Foto: Vid Ponikvar

Španski košarkarski reprezentanti Marc Gasol, Usman Garuba in Alberto Abalde so na olimpijskih igrah v Tokiu v polovični izolaciji, ker so bili 21. julija na letalu, na katerem je bila, kot se je izkazalo pozneje, oseba, pozitivna na koronavirus.

Kaj pomeni polovična izolacija? Vsi omenjeni košarkarji so namreč nastanjeni vsak v svoji sobi, v dvorano se morajo peljati v posebnih vozilih, dovoljeno pa jim je trenirati in igrati tekme.

V stiku z okuženo osebo so bili 21. julija, in sicer na letalu, ki je špansko ekipo pripeljalo iz Las Vegasa, kjer so imeli pripravljalno tekmo z ZDA, v Tokio. Okužena oseba na letalu ni bila del španske košarkarske delegacije. Vse odtlej so košarkarji prestali številne PCR-teste in bili vselej negativni.

Pred tremi dnevi so jih obvestili, da so bili v stiku z okuženo osebo, nemudoma so morali v polovično izolacijo. Vse do 4. avgusta bodo morali ostati v takšnem režimu, kar pa ne pomeni, da ne bodo smeli igrati na tekmah. Na delu jih bomo videli že v nedeljo ob 10.20, ko se bosta Slovenija in Španija udarili za prvo mesto v skupini.

Sportal Murić se je nalezel Dončićevih vragolij: Spiš mirno Cristiano?
Primož Roglič
Sportal Kjer je volja, tam je pot, sporoča zlati Primož Roglič #video
Vlatko Čančar
Sportal Še sam sebi je dolgočasen
Ne spreglejte