NATISNI PISAVA

Razkrili olimpijske barve, potnikov še ne

Avtor: Martin Pavčnik

Ljubljana - Vsega petintrideset dni pred odprtjem olimpijskih iger v Londonu je slovenska olimpijska ekipa predstavila svojo kolekcijo, v kateri se prepletajo bela, zelena in modra barva.

Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije bo na svoji seji tretjega julija športnike kandidate "spremenil" v olimpijske potnike. Izjemoma si bo nato lahko olimpijski vizo zagotovil še kakšen atlet, nekaj negotovosti pa je še okrog najboljšega slovenskega teniškega igralca Blaža Kavčiča. Slednji do nadaljnjega ostaja na seznamu 66 kandidatov za nastop na igrah, ki se bodo z otvoritveno slovesnostjo v Londonu začele 27. julija.

Slovenska ekipa je medtem že predstavila oblačila, v katerih bo šestič v svoji zgodovini vkorakala v olimpijsko areno. Kot nosilec ideje o nacionalnih športnih barvah se OKS kajpak drži svojih priporočil, tako da je oblikovalec Sandi Murovec v svojih kreacijah prepletel zeleno, modro in belo barvo ter v del oblačil "skril" celo Triglav.

"Verjamem, da bomo prepoznavni," je ob tem dejal Murovec in pojasnil, da je svečana oblačila in obleke za prosti čas izdelal Peak, medtem ko pa se je pod tekmovalne drese podpisal Toper. "Slovenci vselej iščemo določeno identifikacijo. Hrvati so jo našli v kockah, Italijani v znameniti modri barvo in zdaj verjamem, da smo jo našli tudi mi," je po manjši modni reviji, ki je potekala kar na eni od bencinskih črpalk v Ljubljani, dejal predsednik OKS dr. Janez Kocijančič.

Bo Debevec dočakal tudi Rio?

Pravi naslov za komentar kolekcije pa je bil prav gotovo tudi Rajmond Debevec. A ne zaradi ostrega strelskega vida, ki z leti resda nekoliko peša, temveč predvsem zaradi dejstva, da je ob Iztoku Čopu edini, ki je doslej oblekel prav vsa slovenska olimpijska oblačila, pred tem pa je bil tudi dvakrat član jugoslovanske reprezentance.

Pin It

"Prvi vtis je zelo dober. Sem pozitivno presenečen. Kreacija je zelo domiselna. Govorim lahko v presežniku, verjamem pa tudi, da je material kakovosten, kar zagotavljalo strokovnjaki," pravi nekdanji olimpijski prvak in ob tem priznava, da ga bolj kot videz oblačila zanimata udobnost in kakovost, saj se zaveda, da bo lep čas preživel v izbrani opravi. Ob tem pa se kar samo po sebi poraja tudi vprašanje, ali bo čez štiri leta kot potnik na OI dočakal tudi kolekcijo za Rio. "V tem trenutku težko odgovorim. Vsekakor se po Londonu ne bom poslovil. Vprašanje pa je, ali si bom izboril mesto v ekipi za Rio 2016," nadaljevanje kariere napoveduje Debevec.

Foto: slovenske barve na OI 2012

Foto: Matej Povše
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Delikomat: najem kavnega aparata

Uživajte v najboljši kavi tudi na delovnem mestu. Popolnoma avtomatično. Oglejte si ponudbo!

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

oglasno sporočilo