Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2014,
16.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Shaun White

Sreda, 12. 2. 2014, 16.41

8 let

Deskarska lekcija iz Sočija: Zarečenega kruha se največ poje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Američan Shaun White, ki je na olimpijskih igrah v snežnem žlebu v torek osvojil nehvaležno četrto mesto, je v Sočiju dobil pomembno lekcijo - zarečenega kruha se največ poje.

White je pred začetkom tekmovanja namreč suvereno trdil, da je 15-letni Japonec Ajumu Hirano še premlad za uspeh. In kje je torkovo tekmo končal Hirano? Na drugem mestu.

Sedemindvajsetletni White je na olimpijskih igrah v Torinu leta 2006 in Vancouvru leta 2010 osvojil zlato v snežnem žlebu, za glavnega favorita pa je veljal tudi v letoviškem mestu ob Črnem morju. Samozavesti in optimizma pred tekmovanjem ni skrival, a se mu tokrat ni izšlo.

Kar nekaj pozornosti je prejšnji teden vzbudil z izjavami o Hiranu. Čeprav je mladi japonski zvezdnik komaj dopolnil 15 let, v višino pa meri 1,60 metra, je na zimskih igrah X lani v Coloradu osvojil drugo mesto in zaostal le za Whitom.

"To so njegove prve olimpijske igre. Upam, da se bo odrezal najbolje, kakor se lahko, in da bo na olimpijskih igrah zelo užival, ker gre za res enkraten dogodek. Zagotovo bom spremljal njegove vožnje, vendar menim, da bo res moral sestaviti odlične vožnje, če bo želel izzvati mene in nekatere druge tekmovalce," je dejal.

White po torkovi tekmi sicer ni bil videti preveč razočaran in je novemu zmagovalcu, švicarskemu deskarju ruskega rodu Iouriju Podladtchikovu, takoj čestital. "Veselil se je zame. Moje prve besede so bile 'ali boš praznoval z mano', on pa je odvrnil 'seveda, stari'," je razkril Podladtchikov, znan po vzdevku Ipod.

Kot pravi, drug drugemu privoščita uspeh, ostalim tekmovalcem pa ne. "S Shaunom drug drugemu privoščiva zmago, ker vedno preizkušava nekaj novega in se včasih počutiva unikatno," je še dejal Podladtchikov. S pohvalami ni skoparil niti White. "Iourija poznam že nekaj let. Res je super fant. Vedno se smeji, vedno je srečen," je dodal Američan.

Ne spreglejte