Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2012,
13.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 3. 8. 2012, 13.57

8 let

En Kozmusov met in popoln atletski dan v Londonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V Londonu se je začel tudi atletski del olimpijskih iger. In za slovensko atletiko se je začel odlično. Primož Kozmus in Marija Šestak v finalu, Brent LaRue v polfinalu.

Nastope na olimpijskem štadionu so odlično začeli slovenski atleti. Branilec naslova iz Pekinga Primož Kozmus je že v prvem poizkusil razblinil vse dvome o formi, saj je njegovo kladivo poletelo 78,12 metra, kar je 12 cm dlje od finalne norme. ''Tehnično dobro izpeljan met. Že pri ogrevanju sem se pripravljal, da bi v prvem poskusu presegel kvalifikacijski mejo. Vesel sem, da sem pred igrami prišel v pravo formo. Imam nadzor nad kladivom. Videli bomo sicer, kako bo ob maksimalni hitrosti, a verjamem, da gre lahko še dlje. Napovedujem mete čez 80 metrov,'' je optimističen Kozmus, ki ga finale čaka v nedeljo ob 21.20. Na štadionu se ni pojavil Belorus Ivan Tihon, ki je bil eden glavnih favoritov za zlato, saj je letos kladivo vrgel najdlje. V prvi skupini je bil daljši od Kozmusa Japonec Koji Murofuši (78,48 m).

Marija Šestak je v kvalifikacijah troskoka v drugem poizkusu doskočila pri 14,16 metra, kar je bilo sicer daleč za finalno normo (14,40 m), a vseeno dovolj za 12. mesto in nedeljski finale. ''Uf, težje je bilo čakati, kot skakati. Nisem dobro skakala, to priznam. Imela sem nekaj težav z vremenom. Izgubljala sem ravnotežje v skokih, zato nisem najbolj zadovoljna. Navdušena pa sem nad razpletom. Finale je bil moj cilj,'' je bila vesela Šestakova, ki je v Pekingu skočila prek 15 metrov in osvojila šesto mesto. V prvem poizkusu je prestopila, v tretjem pa je poletela 14,12 m. Finalno normo sta preskočili le Jamajčanka Kimberly Williams (14,53 m) in Britanka Yamilé Aldama (14,45 m).

Tretji slovenski predstavnik na olimpijskem štadionu je bil Brent LaRue, ki je v predteku na 400 metrov z ovirami s časom 49,38 popravil osebni rekord in osvojil četrto mesto v skupini, kar je zadoščalo za uvrstitev v polfinale po času. ''To ni bil moj pravi tek. Velik štadion, močna konkurenca, težke noge, pritisk … Tek zato ni bil optimalen. Na kar nekaj ovirah sem imel težave, nekajkrat sem poletel, kot bi skakal v višino. A osebni rekord je vendarle osebni rekord. Vesel sem napredovanja. Zdaj moram odpraviti vse napake,'' je povedal Američan s slovenskim potnim listom, ki je prvič barve Slovenije na velikih tekmovanjih zastopal na letošnjem evropskem prvenstvu v Helsinkih, kjer je bil diskvalificiran.

Ne spreglejte