Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
17. 6. 2015,
23.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rajmond Debevec Bojan Tokič

Sreda, 17. 6. 2015, 23.15

8 let

Katastrofalna tekma za Tokiča, Debevec začel s 15. mestom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šesti dan evropskih iger v Bakuju ni bil srečen za Bojana Tokiča, prvič se je predstavil izkušeni slovenski strelec Rajmond Debevec, pri kolesarjih v ospredju vožnja na čas.

Prejšnji petek je na slovesnosti ob odprtju ponosno nosil slovensko zastavo in obljubil, da bo na evropskih igrah dal vse od sebe. Obljubo je držal in v uvodnih krogih nadigral tekmeca.

V boju za osmino finala pa se je Bojan Tokič neuspešno spoprijel z otoško oviro. Zanj je bil usoden Britanec Paul Drinkhall, ki je prvič v karieri premagal najboljšega Slovenca. Končni rezultat je bil 4:2 (-6, 10, -8, 5, 9, 3) v korist Britanca.

Na streliščih se bo predstavilo kar nekaj Slovencev. Legendarni strelec Rajmond Debevec, ki je nastopil na osmih zaporednih olimpijskih igrah in osvojil tudi dve medalji, je nastope na evropskih igrah začel z malokalibrsko puško v ležečem položaju in osvojil 15. mesto. Zadel je 614,1 kroga in bil od finala najboljše osmerice oddaljen 1,9 kroga.

V njegovi soseščini na strelišču v Bakuju sta se predstavila še Jasmina in Boštjan Maček. Sestra in brat sta v paru streljala glinaste golobe (trap) in osvojila osmo mesto, kar ni zadostovalo za nastop v polfinalu.

Kolesar Jan Tratnik je na 52-kilometrskem kronometru zasedel 20. mesto. Že pred njim je na progo v prestolnici Azerbajdžana krenila njegova rojakinja Polona Batagelj, ki je na 26-kilometrski progi osvojila 16. mesto.

Borilne veščine so danes v arene zvabile taekwondoistko Franko Anić. V prvem krogu je bila uspešna, v drugem pa je tesno izgubila s Francozinjo. Če se bo njena krvnica uvrstila v finale, jo čaka še popravni izpit, drugače pa se bodo igre za Korčulanko, ki živi v Novi Gorici, že končale.

V boksarski ring sta stopila slovenska predstavnika Denis Lazar (do 81 kilogramov) in Edin Sejdinović (do 64 kilogramov) ter doživela poraza, Aljaž Venko (do 75 kilogramov) pa bo moral na svoj krstni dvoboj v Bakuju počakati do nedelje. Sejdinović se je v prvem krogu turnirja do 64 kg pomeril s Kubancem z azerbajdžanskim potnim listom Colazzom Sotomayorjem in izgubil po točkah, Lazar pa je proti Turku prejel tehnični knockout in prepreičljivo izgubil.

Ne spreglejte