Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Torek,
19. 8. 2008,
17.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 19. 8. 2008, 17.07

8 let

Lažje dihamo

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jadralec Vasilij Žbogar in telovadec Mitja Petkovšek sta sklenila "nori" val slovenskih nastopov in zaprla poglavje poizkusov največjih slovenskih adutov v Pekingu.

Čeprav je do konca olimpijskega programa v Pekingu še pet tekmovalnih dni, v ognju pa še kar nekaj slovenskih želez, si je slovenska novinarska odprava po nastopih Žbogarja in Petkovška nekoliko oddahnila. Srebrni jadralec in mojster bradlje sta namreč zaključila zajeten niz slovenskih nastopov, ki je bil - gledano skozi prizmo delovnih obveznosti – za slovensko sedmo silo izjemno naporen. Nadaljnji program sicer prinaša še kar nekaj slovenskih nastopov, ki pa bodo vendarle dokaj enakomerno razporejeni, tako da je tekanja s prizorišča na prizorišče in maratonskih voženj z avtobusi, na katerih zaradi časovne stiske nastane marsikateri članek, verjetno konec. Nemara se bo sedaj vendarle našel tudi čas za ogled kakšnega moštvenega športa ali pa "skok" do ene izmed mnogih pekinških znamenitosti. Priznam, lažje diham. Lažje dihamo.

Sicer pa si bo najbolj zajeten val nastopov zapolnil tudi kuharski mojster Jožef Oseli, ki v slovenski hiši skrbi za dobro počutje in predvsem za odlično hrano. Poleg vseh specialitet, s katerimi razvaja vse goste, je nekdanji kuhar Josipa Broza Tita pozoren predvsem na dobitnike medalj. Verjetno si ni mislil, da jih bo kar pet, a vsakemu je obljubil posebno "tematsko" torto. Tako je dobila Sara Isakovič torto v obliki bazena, na torti Rajmonda Debevca se je znašla puška, Primož Kozmus je lahko na svoji občudoval poligon za met kladiva, posebne pozornosti je bila deležna tudi Lucija Polavder. V sredo, ko bo gost Slovenske hiše, bo svojo torto dočakal še Vasilij Žbogar. Čeprav mojstru priprave tort vzamejo kar nekaj časa, pa verjetno športnikom ni zameril uspehov. Podobno velja za novinarje, saj je ob medaljah dela precej več. A adrenalin naredi svoje. Zato ne bomo nikomur zamerili, če bo treba ob morebitni senzaciji v zadnji fazi iger še kdaj nenačrtovano zavihati rokave.

Ne spreglejte