NATISNI PISAVA

Osnovnošolski natečaj "MOJ OLIMPIJSKI JUNAK"

Moj olimpijski junak

Avtor: Sportal

London - Olimpijski komite Slovenije in vodilni slovenski digitalni medij Planet Siol.net sta olimpijsko dogajanje popestrila z akcijo Moj olimpijski junak.

Leto 2012 bo v športno zgodovino med drugim zapisano kot olimpijsko leto. Zaradi kar štirih kolajn na igrah tridesete olimpijade v Londonu bo imelo nedvomno prav posebno mesto tudi v slovenski zgodovini. A olimpijske igre vendarle široko presegajo tekmovalne okvire. Da, res je, večinoma pišemo in govorimo o zmagovalcih ter poražencih. Toda ideje, tradicija, misli, dediščina, izročilo in temeljni namen so precej globlji. Igre presegajo športne okvire, so stičišče kultur, dogodek, ki združuje in povezuje ter je večji od rodov, trendov ....

Tudi s tem namenom smo letošnje igre skušali popestriti z vabilom k natečaju "Moj olimpijski junak". Že ko smo prejeli prve spise, nam je bilo jasno, da so zmagovalci pravzaprav vsi sodelujoči. Različni zorni koti, drugačne misli, a vseeno enotna rdeča nit, za katero je poskrbela olimpijska iskra, so akciji dali posebno noto ter, vsaj upamo, pripomogli k širjenju olimpijske ideje.

Prav zaradi teze o zmagovalni naravi vseh sodelujočih smo se odločili, da bodo priložnostna darila našega podjetja dobili vsi šolarji, ki so v vnaprej določenem roku poslali svoje prispevke. Nekaj teh smo objavili že med igrami v Londonu. A ker smo v natečaju vendarle obljubili tudi tekmovalno noto, smo se ob zaključku akcije naslonili na vsebino ter zaradi "kakovostno izpovedane osebne izkušnje, ki spretno vključuje tok misli, in zapis obogati s športno-življenjskim naukom" glavno nagrado namenili Zali Peklenik iz OŠ Simona Jenka v Kranju.

Vaše zgodbe:

Urška Žolnir

Moja olimpijska junakinja je Urška Žolnir. Moja olimpijska junakinja je postala zato, ker imava isti imeni in ker tudi jaz treniram judo in je zelo dobra, oziroma ni dobra, ampak odlična pri judu.

Tekla sem na Norveškem

V petek zvečer smo prispeli na Norveško. Tekme sem se zelo veselila, saj sem tu dosegla vedno dobre rezultate.

Moja olimpijska junakinja

Olimpijske igre so največji športni dogodek, kjer so zbrani vsi najboljši športniki sveta. Sodelovanje na olimpijskih igrah je zagotovo želja vsakega športnika.

Olimpijski junaki smo bili čisto vsi

Podjetje P&G je ob pomoči OKS organiziralo nagradno igro, v kateri so izžrebali 50 otrok, ki so se lahko v času od 23.07. do 27.07. letos udeležili športnega tabora na Rogli.

Sara, moja olimpijska junakinja

Ime mi je Mateja. Stara sem malo manj kot 8 let. Stanujem v Kamniku. Septembra bom šla v 3. razred na OŠ Marije Vere Kamnik.

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Nogometaši Olimpije v zadnjem času navdušujejo. Lahko osvojijo naslov prvaka?

Narf - Plavanje za otroke, mladostnike in odrasle

Največja ljubljanska netekmovalna plavalna šola, ki postavlja kvaliteto na prvo mesto. Zaplavajte z nami!

7 do 10 let mlajši v nekaj dneh?

Odkrijte to skoraj magično moč morskih alg in izbrišite gube z obraza. Rezultat že po prvi uporabi!

Brezplačno do telefona HTC One M9!

Klikni, sodeluj in osvoji ta super telefon.

oglasno sporočilo