NATISNI PISAVA

Fabjan ''prepovedal'' slavje

Avtor: Martin Pavčnik

London - Čeprav je jasno, da bodo v slovenski reprezentanci nazdravili zlati olimpijski kolajni, pa je trener Marjan Fabjan pravo slavje nekoliko prestavil.

Pin It

Vodjo slovenske delegacije na OI 2012 in predsednika judoistične zveze Bogdana Gabrovca so po finalni borbi, ki je Urški Žolnir prinesla zlato olimpijsko kolajno, oblile solze sreče. Ni jih skrival. Tudi v svojih izjavah se ni trudil zatreti čustvenega zanosa. ''To je tudi zame najlepši dogodek v moji športni karieri. To je izjemno darilo slovenskemu judu za 60 let delovanja. Čestitke si zasluži celotna ekipa slovenskega juda. To je plod trdega dela in spodbuda novim rodovom. Verjamem, da bo v naslednjih 60 letih judo ostal na tej ravni ali celo napredoval. Zavedati pa se moramo, da se takšni trenutki ne morejo kar tako ponoviti,'' je bil vzhičen Gabrovec, ki je med Urškinimi borbami sprejemal sporočila o uspešnih nastopih ostalih slovenskih športnikov na preostalih prizoriščih. Razveselil se je predvsem vesti o suverenem nastopu veslaškega dvojca Iztok Čop-Luka Špik in stiskal pesti za Benjamina Savška.

O ostalih slovenskih nastopih pa seveda ni razmišljal Marjan Fabjan, v zadnjih letih alfa in omega slovenskega juda. Njegova naloga je bila jasna. Usmerjati svojo tekmovalko. Kot kaže rezultat, je bil pri tem uspešen. Vseeno je po tekmi vztrajal pri svojih načelih, ki so prežeta z disciplino in pravim ekipnim duhom. Tako je zatrdil, da pravega slavja ob naslovu olimpijske prvakinje še ne bo. ''Pripraviti se je treba na nastope ostalih. Smo kot velika družina. Ko bodo vsi opravili s svojimi borbami, pa se bomo lahko poveselili,'' je dejal Fabjan.

Preberite še:

Žolnirjeva ne bo branila zlata

Nova olimpijska prvakinja v judu v kategoriji do 63 kg je po življenjskem uspehu priznala, da bo prestol čez štiri leta zanesljivo prepustila kakšni od tekmic.

"Ko Žolnirjevi steče, je kot terminator"

Je prva, ki je v samostojni Sloveniji osvojila olimpijsko odličje v judu in prva, ki je osvojila zlato olimpijsko judo medaljo. Njen uspeh so spremljali tako nekdanji kot tudi aktivni judoisti.

Urška zlata, Beni ni zdržal, Anja zelo dobra

Pa jo imamo. Prvo slovensko olimpijsko medaljo, za katero je poskrbela judoistka Urška Žolnir. Zlato! Kanuist Benjamnin Savšek v ponesrečenem finalu ostal brez odličja. Plavalka Anja Klinar 11.

Mirno dekle kot levinja na tatamijih

Slovenska šampionka Urška Žolnir je poskrbela za zgodovinsko prvo zlato olimpijsko odličje v judu. In ne le to. Postala je prva športnica pod slovensko zastavo z zlato olimpijsko medaljo.

Foto: alesfevzer.com

Ključne besede: Marjan Fabjan

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo vas je najbolj navdušil v 7. tednu?

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Nova osebna vozila Renault

Kadjar, Megane, Talisman Grandtour, Espace - narejeni, da vas navdušijo. Oglejte si najnovejše modele!

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

oglasno sporočilo