NATISNI PISAVA

Jelenc: Izjava Kauzerja je bila izrečena v afektu

Avtor: Boštjan Boh

Ljubljana - Z nastopom Špele Ponomarenko Janić so se na OI končali nastopi naših kajakašev in kanuistov. Nastope naših je ocenil Andrej Jelenc, ki je spregovoril tudi o izjavi Kauzerja o "kavčarjih".

Andrej Jelenc Andrej Jelenc Pin It

Optimistične napovedi Petra Kauzerja in tudi sami rezultati pred olimpijskimi igrami so nakazali, da naši tekmovalci ne gredo v London samo tekmovati. Čeprav rezultati niso bili slabi, je na koncu vendarle manjkala "pika i". Takšnega mnenja je tudi prvi mož kajakaške zveze Andrej Jelenc. "Zdaj, ko je konec z nastopi, lahko rečem, da smo imeli pred odhodom na olimpijske igre večja pričakovanja, kot so bili na koncu doseženi rezultati. V slalomu smo imeli štiri čolne, ki bi se lahko uvrstili v finale. Vrhunskega rezultata so bili sposobni predvsem Peter Kauzer, Benjamin Savšek in dvojec Sašo Taljat in Luka Božič. Oni so že med samo sezono kazali vrhunske rezultate. Ravno tako Špela Ponomarenko Janić, ki ima medalji iz letošnjega EP in tekme svetovnega pokala. Pri njej smo pričakovali vsaj nastop v finalu. S tega stališča ostaja grenak priokus olimpijskih iger. Sicer z rezultati ne moremo biti povsem nezadovoljni, vendar tistega pravega veselja ni," je bila ocena prvega moža naše odprave, ki dodaja, da je bilo vzdušje v ekipi zelo dobro in da so se tekmovalci vseskozi spodbujali med sabo.

"Ko je pritisk največji, ne znamo izpeljati stvari do konca"

V slovenskem vodstvu še niso naredili konkretnih analiz tekem na olimpijskih igrah. "Časa za analizo še ni bilo, saj sta Peter in Beni praktično dan po nastopu odšla domov. Več časa za to bo po končani sezoni, ko se bodo glave nekoliko ohladile. Morda bodo prvi vtisi strnjeni že na tekmah svetovnega pokala, ko bomo vsi skupaj, in bo čas, da grobo ocenimo, kaj so bili vzroki, da nismo dosegli tiste pike na i. Forma je bila vsekakor zelo dobra, to so pokazali v kvalifikacijah in polfinalih. Očitno je, da ne znamo v zaključni fazi, ko sta pritisk in pomembnost tekmovanja največja, izpeljati stvari do konca," je povedal Jelenc.

Kauzer in izjava o gledalcih na kavču

Vsekakor je beseda nanesla tudi na izjavo Petra Kauzerja takoj po končanem nastopu, ki je nekaj besed namenil tudi ljudem doma na kavču.

Peter Kauzer Peter Kauzer Pin It

"Moj osebno stališče je, da Petru tega verjetno ne bi bilo treba izpostavljati. Težko tudi kaj več povem, ker se o tem nismo še nič pogovarjali, saj, kot sem že omenil, je Peter kmalu po svojem nastopu odšel domov. Peter je bil takoj po nastopu razumljivo zelo razočaran, ker ni bil med dobitniki medalj in je bila izjava izrečena v afektu. Če bi Peter izjavo dal nekoliko kasneje, ko je bila glava nekoliko bolj ohlajena, verjetno kaj takega ne bi izjavil. Nekateri novinarji so mu tudi očitali, da je ušel iz prostora, kjer se daje izjave, vendar se je kasneje vrnil in korektno opravil svoj del posla do medijev," je še povedal nekdanji vrhunski kanuist na divjih vodah, ki ga v prihodnjih dneh očitno čaka še kar nekaj dela.

Preberite še:

Foto: alesfevzer.com
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Totalna odprodaja vozil Kia letnik 2015

Izkoristite odprodajo s popusti do 7.100 EUR ali v Kia outletu izberite eno od malo rabljenih vozil!

Pridi smučat na Golte!

Družinske zimske počitnice, otrok biva brezplačno. Pravo zimsko doživetje.

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

oglasno sporočilo