NATISNI PISAVA

Kranjčevo kopje preskromno za finale

Avtor: Martin Pavčnik

London - Matija Kranjc je v večernem delu atletskega olimpijskega programa v metu kopja zaostal za želeno daljavo in bil posledično precej oddaljen od velikega finala.

Pin It

Legendarni Čeh Jan Železny je zadovoljno kimal v eni od prvih vrst londonskega olimpijskega štadiona. Njegov šestnajst let star svetovni rekord seveda ostaja nedotaknjen, vesel pa je bil predvsem uspešnega nastopa svojega varovanca Viteslava Veselyja, ki je v svojem prvem poskusu kopje vrgel 88,34 metrov daleč in se z najboljšim letošnjim rezultatom uvrstil v finale ter po zlatu na EP v Helsinkih napovedal odločen boj še za olimpijski vrh.

Manj zadovoljni so bili lahko v slovenskem taboru, kjer se je obrnila slika iz meta kladiva. Tam je v kvalifikacijah gladko napredoval predstavnik v moški konkurenci (Primož Kozmus), izpadlo pa je dekle (Barbara Špiler). V metu kopja pa je ''bitko'' prepričljivo dobilo dekle. Martino Ratej namreč v četrtek zvečer čaka finalni nastop, Matija Kranjc pa je žaromete dočakal le zaradi urnika, ki je moške kvalifikacije vključeval v večernem delu. Osemindvajsetletni član ljubljanskega Massa je bil namreč za slabih deset metrov krajši od finalne norme, predvsem pa je krepko zaostal za tistimi, ki so ob pričakovano krajših metih vendarle ujeli vlak dvanajsterice. V prvem in obenem tudi najboljšem poskusu so mu merilci namerili 72,63 metra dolg met, tako da je še svoj drugi olimpijski nastop zaključil v kvalifikacijah. Tokrat sicer z boljšim metom kot v Pekingu, a vendarle precej krajšim od osebnega in tudi letošnjega najboljšega dosežka. Na koncu je bil štirideseti, premagal pa je vsega dva tekmeca.

Branilec naslova, Norvežan Andreas Thorkildsen, ni imel težav s prebojem v finale. Branilec naslova, Norvežan Andreas Thorkildsen, ni imel težav s prebojem v finale. Pin It

''Nimam pravega izgovora za slabši dosežek. Finale seveda ni v mojem dometu. Žal pa mi je, da meta tehnično nisem sestavil tako, kot bi bilo treba. Rezultat bi moral biti boljši. Vem pa, da sem se na OI uvrstil z najslabšim dosežkom med vsemi,'' je po svojem nastopu dejal Kranjc, ki bo v četrtek stiskal pesti za Ratajevo: ''Želim ji šest metov!''

Preberite še:

Kranjc pričakovano brez finala, sprehod Bolta

Sredin olimpijski dan v Londonu za Slovenijo ni bil najboljši. Atleta Matija Kranjc in Barbara Špiler sta izpadla v kvalifikacijah. Jadralki Tina Mrak in Teja Černe končali na 18. mestu.

Foto: Vid Ponikvar

Ključne besede: Matija Kranjc, Jan Železny

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Začela se je nogometna liga prvakov, letos tudi s slovenskim pridihom. Kako pa se bo v imenitni druščini odrezal Maribor?

Ugodno in hitro do kartuš in tonerjev

Zelo ugodne cene tonerjev in kartuš vseh znamk ter hitra dostava na dom. Preverite!

Naredite poslovanje izjemno

Doseči več ni nemogoče! S Canonom ponesite sebe, svojo kariero in svoj posel dlje kot kdajkoli!

Kia! Največ avta za Vaš denar!

7 let brezplačnega rednega vzdrževanja, garancije in brezobrestnega financiranja EOM=0% ob nakupu nove Kie. Preveri!

oglasno sporočilo Zagotavlja