NATISNI PISAVA

Uspešen nastop Američana v slovenskem dresu

Will in Kate nista videla slovenskega rekorda

Avtor: Martin Pavčnik

London - Rok Kopitar tudi po dvaindvajsetih letih ostaja slovenski rekorder v teku na 400 metrov z ovirami. Brent LaRue OI zapušča kot trinajsti.

Pin It

Ravno ko se je Brent LaRue pripravljal na svoj polfinalni nastop v teku na 400 metrov z ovirami, se je sprožil pravi rafal bliskavic. Le-te niso bile usmerjene proti atletski stezi olimpijskega štadiona, temveč proti častni tribuni, na katero sta prišla princ William in Kate Middleton. ''Videla sta me teči? Res? Jaz nisem bil na njuni poroki,'' se je po tekmi šalil 25-letni Američan s slovenskim potnim listom. Dobro je bil razpoložen predvsem zaradi dobrega teka. Resda je bil le-ta nekoliko počasnejši od kvalifikacijskega, vseeno pa je s časom 49,45 zasedel tretje mesto v svoji skupini in tekmovanje končal kot skupno trinajsti. ''Trinajsti na svojih prvih olimpijski igrah … Ni slabo, res ne,'' je zadovoljno kimal LaRue, ki je dan pred tem popravil svoj osebni rekord (49,38). ''Ko potegnem črto, sem vesel. Včeraj sem popravil svoj osebni rekord. Morda tudi zaradi tega nisem imel dovolj moči. Vseeno je bil tek sam po sebi danes boljši. Z včerajšnjimi nogami bi bil verjetno hitrejši,'' pravi LaRue, ki je v svoji skupini zaostal le za Američana Michaelom Tinsleyjem in Jamajčanom Lefordom Greenom, prehitel pa je domačega aduta Rhysa Williamsa.

''Zelo sem zadovoljen s tem, kar sem dosegel,'' je povedal debitant na olimpijskih igrah. ''Zelo sem zadovoljen s tem, kar sem dosegel,'' je povedal debitant na olimpijskih igrah. Pin It

Za popolno zadovoljstvo novinca v slovenski reprezentanci pa je manjkal le še državni rekord, s katerim se vseskozi spogleduje. Gre za enega najstarejših slovenski atletskih rekordov. Rok Kopitar je namreč 3. junija 1980 400 metrov dolgo progo z ovirami premagal v času 49,11. ''Menil sem, da bi bil lahko danes ta dan. Vedeti morate, da gre za vsega spoštovanja vreden čas. Pomembno pa je, da se mu približujem. To je izziv, ki ga imam vseskozi v podzavesti. Ne želim se pretirano obremenjevati, a verjamem, da bom dosegel tudi ta čas,'' še dodaja član ljubljanskega Massa in dodaja, da se bo na olimpijske igre zanesljivo vrnil čez štiri leta, še pred tem pa bo skušal kakovost in napredek pokazati na preostalih velikih tekmovanjih. ''Še celo letošnja sezona zame ni končana. Dobro sem pripravljen, zato bi še rad nastopal,'' je dejal polfinalist OI.

Foto: alesfevzer.com

Ključne besede: Brent LaRue, Tina Šutej

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Informativni dan Univerze v Novi Gorici

Petek 12. in sobota 13.2.2016. Preveri ponudbo in novosti 2016/17.

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Naroči revijo Računalniške novice!

21 številk + odlični IT izdelki za samo 33,50€.

oglasno sporočilo