NATISNI PISAVA

Olimpijske igre 2012, 16. tekmovalni dan

Konec slovenskih sanj o medalji

Avtor: Sportal

London - Predzadnji tekmovalni dan olimpijskih iger je konec slovenskih sanj o medalji. Taekwondojista Ivan Trajković in Nuša Rajher sta končala brez finalnih borb, na gorski tekmi kolesarka Tanja Žakelj 10.

V taekwondoju imata velike načrte Nuša Rajher in Ivan Trajković. Trajkovič je prvi dvoboj izgubil branilcem naslova Južnokorejcem Dongmin Chajem. Prvo rundo je Slovenec dobil s 4:0. Uspel mu je en udarec v glavo, enega pa sodniki niso priznali. Po drugi rundi je bilo 4:1. Z udarcem iz obrata je v zadnji rundi Korejec dobil štiri točke in povedel s 6:4. V zadnjih sekundah je Ivan tvegal, a se mu ni izšlo. Z 9:4 je v četrtfinale napredoval Cha. Slednji v nadaljevanju izgubil proti Turku Bahriju Tanrikuluju, s čimer je Slovenec ostal brez možnosti repasaža. Trajković je zasedel 11. mesto.

Rajherjeva se je v kategoriji nad 67 kilogramov v prvem krogu merila s Kazahstanko Feruzo Jergešovo. To je bil zelo aktiven in napet dvoboj! Po treh rundah je bilo izenačeno na 16:16. Slovenka je nasprotnico v jok pahnila v drugi sekundi podaljška! Nuša se v četrtfinalnem dvoboju meri s tretjo nosilko Rusinjo Anastazijo Barišnikovo. Po prvi rudni vodi Rusinja z 2:0. Tudi po drugi se rezultat ni nagnil na slovensko stran, še več, ruska nasprotnica je prednost še povečala na 3:0. Dvoboj se je dokončno razplamtel v zadnji rudni, ko je začelo ''pokati'' z obeh strani. Rajherjeva je celo povedla z 9:7 in bila le nekaj sekund oddaljena od polfinala. Na koncu je evropska prvakinja Barišnikova vendarle zmagala z 11:9. Rajherjeva, ki je po porazu Rusinje v polfinalu ostala brez repesaža in boja za bronasto odličje, je zasedla končno 9. mesto.

Tanja Žakelj Tanja Žakelj Pin It

Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je v disciplini 200 metrov v finalu B osvojila drugo mesto, skupno pa je deseta.

Olimpijski nastop sta dočakali gorski kolesarki Blaža Klemenčič in Tanja Žakelj, visoke cilje je imela predvsem prva. Po sedmih kilometrovih sta bila Slovenki med 10. Po 12 kilometrih je bila Žakljeva 10., Klemenčičeva pa 14. Na 22. kilometru je Tanja še naprej držala 10. mesto, Blaža pa je bila z dodatnima dvema minutama zaostanka 17. Z zaostankom slabih štirih minut za novo olimpijski prvakinjo Fancozinjo Julie Bresset je Žakljeva osvojila odlično 10. mesto. Skoraj 30-kilometrsko progo ob ustju Temze je Klemenčičeva sklenila na 23. mestu. Zaostala je skoraj devet minut.

Končne odločitve:

Preberite še:

Olimpijske igre 2012, 15. tekmovalni dan

Taekwondoistka Franka Anić je bila od olimpijskega odličja oddaljena le za korak, izgubila je borbo za bron in osvojila peto mesto. Svetovni rekord Američank v štafeti 4 x 100 metrov.

Foto: Alesfevzer.com
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kateri je za vas naj nogometni zimski prestop na Slovenskem?

Ugodno čiščenje poslovnih prostorov

Hitra odzivnost, izjemna kakovost, spoštovanje rokov, prilagodljivost in konkurenčne cene. Pokličite!

Zimske počitnice že za 36,00 EUR

Od 13. do 28. 2. preživite počitnice na obali, v Hotelih Bernardin. Otroci do 12. leta brezplačno!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo