NATISNI PISAVA

Za Černetovo in Mrakovo konec nastopov na OI

Avtor: STA, P.P.

London - Slovenski jadralki Tina Mrak in Teja Černe sta olimpijske igre v razredu 470 končali na skupnem 18. mestu (127 točk) in se nista uvrstili v regato za medalje.

Mrakova in Černetova sta v deveti in deseti regati zasedli 16. mesti ter pridobili eno mesto v skupnem seštevku, v katerem sta prehiteli dve tekmici. Za najboljšo deseterico sta zaostali za 34 točk.

Pred odločilno regato najboljše deseterice sta v vodstvu ostali Novozelandki Jo Aleh in Olivia Powrie (33 točk), ki sta bili danes drugi in 18., ta uvrstitev pa se jima kot najslabša črta iz skupnega zbira točk. Tioda zaradi tega se jima upošteva deseto mesto v sedmem plovu in precejšnja prednost, ki sta jo imeli pred tem, se je stopila. Tako ima 33 točk tudi drugouvrščena britanska posadka. Domačinki Hannah Mills in Saskia Clark (33) sta bili v deseti regati osmi, v deseti pa drugi.

Ti dve posadki bosta odločali o boju za zlato, saj so ostale tekmice že daleč zadaj. Tretji sta ostali Nizozemki Lisa Westerhof in Lobke Berkhout, nekdanji dvakratni svetovni prvakinji (28 točk). Po 20. in šestem mestu imata že 52 točk, le tri točke za njima pa sta Francozinji Camille Lecointre in Mathilde Geron (55).

Tina Mrak in Teja Černe sta 4. julija na odprtem evropskem prvenstvu v razredu 470 v škotskem Largsu osvojili srebrno medaljo, kar je njun največji uspeh doslej. Zlato sta zgrešili le za dve točki. Ne glede na to, da je zaradi olimpijskih priprav nekaterih najboljših posadk EP potekalo v okrnjeni konkurenci, pa je uspeh slovenskima jadralkama vlil dodatno samozavest pred OI v Londonu. V začetku leta je njun trener namesto Mitje Margona postal Tomaž Čopi. Oba jadralca sta se z uspehi na največjih tekmovanjih dokazala prav v razredu 470, v katerem sta s srebrom na EP v turškem mestu Cesme leta 1998 osvojila prvo slovensko člansko medaljo na velikih jadralnih tekmovanjih, tega leta pa sta postala tudi svetovna podprvaka.

Kranjc pričakovano brez finala, sprehod Bolta

Sredin olimpijski dan v Londonu za Slovenijo ni bil najboljši. Atleta Matija Kranjc in Barbara Špiler sta izpadla v kvalifikacijah. Jadralki Tina Mrak in Teja Černe končali na 18. mestu.

Foto: Reuters
Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Katera nogometna liga je trenutno najboljša na svetu?

Okna Priba

PVC in ALU okna ter vrata iz visokokavostnih materialov! Preverite!

Ugodna wellness ponudba za pare

Udobna nastanitev, bogata zajtrk in večerja, bazeni in mnogo več. Že od 128 EUR v Bernardin wellness centru!

Kia, velika odprodaja, samo do 30.9.!

Omejena količina modelnih letnikov 2015. Pro_Cee'd že za 99 EUR/mesec, EOM=0%.

oglasno sporočilo