NATISNI PISAVA

Končne uvrstitve slovenskih športnikov

Avtor: Sportal

Ponujamo vam pregled nastopov slovenskih športnikov na OI v Londonu.

Atletika:

Matija Kranjc, met kopja, 40. mesto

Matija Kranjc je v večernem delu atletskega olimpijskega programa v metu kopja zaostal za želeno daljavo in bil posledično precej oddaljen od velikega finala.

Žana Jereb, maraton, 88. mesto

Slovenska maratonka Žana Jereb je ob svojem prvem nastopu na velikem tekmovanju olimpijsko preizkušnjo v Londonu končala na 88. mestu s časom 2:42:50.

Badminton

Gimnastika

Saša Golob, 60. mesto

Telovadka Saša Golob je uspešno opravila kvalifikacijski nastop. Golobova je tri nastope opravila brez večje napake, a s skupnim zbirom 38,569 točke po težavah na preskoku ostala brez mnogoboja.

Jadranje

Karlo Hmeljak, razred laser, 31. mesto

Slovenski jadralec v razredu laser Karlo Hmeljak je na olimpijskih igrah v Londonu po petih tekmovalnih dnevih ter desetih regatah končal na 31. mestu (253 točk).

Judo

Raša Sraka Vuković, do 70 kg, 7. mesto

Po velikem dosežku zlate Urške Žolnir, se je kljub veliki želji Raši Sraki Vukovič v kategoriji do 70 kg olimpijska kolajna izmuznila iz rok. Končala je na sedmem mestu.

Aljaž Sedej, do 81 kg, brez uvrstitve

Čeprav je judoist Aljaž Sedej posebno zmago dosegel že s tem, da je po nedavni poškodbi nastopil na OI, pa je nato že v prvi borbi naletel na previsoko oviro.

Kajak/Kanu

Benjamin Savšek, 8. mesto

Slovenski kanuist Benjamin Savšek je izredno zahtevni progi v centru Lee Valley osvojil osmem mesto. Zmagal je Francoz Tony Estanguet.

Peter Kauzer, 6. mesto

Peter Kauzer, pravzaprav edini slovenski športnik, ki je pred Londonom upal glasno napovedati olimpijsko kolajno, je finale med kajakaši končal na šestem mestu.

Eva Terčelj, 13. mesto

Po današnjih polfinalih so se končali slovenski nastopi v slalomu na divjih vodah na olimpijskih igrah v Londonu.

Kolesarstvo

Polona Batagelj, 22. mesto (cestna dirka)

Petindvajsetletna Nizozemka Marianne Vos je osvojila svoj prvi naslov olimpijske prvakinje na cestni dirki in že drugega v karieri. Leta 2008 je namreč zmagala dirko po točkah na dirkališču.

Jani Brajkovič, 10. mesto (kronometer)

Slovenski kolesar Jani Brajkovič je odlično opravil z olimpijskim kronometrom. Belokranjec je 44 km dolgo preizkušnjo končal na odličnem 10. mestu. Olimpijski prvak domačin Bradley Wiggins.

Lokostrelstvo

Klemen Štrajhar - izpad, 1/32 finala

Mladi slovenski lokostrelec Klemen Štrajhar je v izločilnih bojih izgubil proti Xiaoxiangu Daiju. Kitajec ga je premagal z izidom 6:0 v treh nizih in se gladko prebil v naslednji krog.

Namizni tenis

Bojan Tokič, 17.-32. mesto

Slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič je olimpijski nastop končal v tretjem krogu, v katerem se ni mogel enakovredno kosati s 15. igralcem sveta Singapurcem Gao Ningom.

Plavanje

Sara Isaković (200 m prosto), 14. mesto

Slovenska plavalka Sara Isaković je bila v polfinalu olimpijskega nastopa na 200 metrov prosto prepočasna in v finalu ne bo branila srebrne medalje iz Pekinga 2008. Osvojila je končno 14. mesto.

Anja Klinar (200 m delfin), 11. mesto

Slovenska plavalka Anja Klinar je v olimpijskem polfinalu na 200 metrov delfin s časom 2:07,84 osvojila 11. mesto in se ni uvrstila v finale. "Res sem zelo zadovoljna s svojim plavanjem."

Nastja Govejšek (100 m prosto), 23. mesto

Slovenci so opravili s tremi sredinimi nastopi. Slovenska štafeta 4 x 200 m prosto je osvojila načrtovano 14. mesto, Nastja Govejšek je bila na 100 m prosto 28., Tanja Šmid pa 33. na 200 prsno.

Strelstvo

Boštjan Maček , 7. mesto (trap)

Boštjan Maček je v strelski disciplini trap osvojil sedmo mesto, kar je poleg naslova sredozemskega prvaka iz leta 2009 in tretjega mesta z lanskega evropskega prvenstva njegov največji uspeh.

Taekwondo

Franka Anić, 5. mesto

Le malo je manjkalo, pa bi imela Slovenija novo kolajno na OI. Taekwondoistka Franka Anić klonila v borbi za bron v kategorijo do 67 kg.

Ivan Trajković, 11. mesto

Slovenska taekwondoistka Nuša Rajher je na olimpijskem tekmovanju v kategoriji nad 67 kilogramov ostala brez dvoboja za bronasto kolajno.

Nuša Rajher, 9. mesto

Slovenska taekwondoistka Nuša Rajher je na olimpijskem tekmovanju v kategoriji nad 67 kilogramov ostala brez dvoboja za bronasto kolajno.

Tenis

Polono Hercog, izpad v prvem krogu

Polona Hercog se je od olimpijskega turnirja v Wimbledonu poslovila že po uvodnem nastopu. V prvem krogu jo je v dveh nizih s 6:2 in 6:4 premagala Španka Maria Jose Martinez Sanchez.

Veslanje

Komentarje prikazujemo 7 dni po objavi članka. Po tem času komentarjev ne prikazujemo več.
Anketa

Kdo je boljši? Nogometni klub Olimpija ali Maribor?

Konec s trdo kožo na nogah!

S pomočjo balzama Cornea. Ekskluzivna promocijska ponudba in akcija do 15.2.2016.

Želite pridobiti nova znanja?

Takšna, ki bodo uporabna pri gradnji uspešne kariere? Pridite na informativne dneve Biotehniške fakultete!

Tecos, plastika

Zmanjšajte stroške, poskrbite za zanesljivo delovanje orodij ter estetsko in dimenzijsko ustrezne izdelke!

oglasno sporočilo