Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 2. 2010,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 12. 2. 2010, 12.11

8 let

Otvoritev Slovenskega olimpijskega mesta z Vladom Kreslinom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z današnjo svečano otvoritvijo bosta Ljubljana in Maribor postala Slovensko olimpijsko mesto in uradni točki slovenske olimpijske reprezentance in njenih navijačev.

Prešernov trg v Ljubljani in mariborski Snežni stadion bosta danes postala osrednji prizorišči slovenskega olimpijskega gibanja. V Slovenskem olimpijskem mestu, ki bo živel vse do 3. marca, ko bo na Prešernovem trgu zaključek s sprejemom slovenskih olimpijcev, boste obiskovalci ob številnih spremljevalnih vsebinah na velikem zaslonu lahko spremljali olimpijske nastope in stiskali pesti za naše olimpijce.

Otvoritev Slovenskega olimpijskega mesta na Prešernovem trgu se bo začela ob 18. uri, ko se bodo obiskovalci sprva seznanili z aktivnostmi Slovenskega olimpijskega mesta – od curlinga, teka na smučeh ali olimpijskega izziva do javljanja z Vancouvra, druženja in fotografiranja s sedanjimi in nekdanjimi olimpijci…

Nekaj pred 19. uro je na vrsti prvi vrhunec: olimpijska himna v izvedbi legendarnega Vlada Kreslina. Sledijo svečanimi govori župana Mestne občine Ljubljana, Zorana Jankovića in kanadskega veleposlanika Pierra Guimonda ter simbolična otvoritev mesta s prižigom olimpijskega ognja Bojana Križaja. Otvoritvenega druženja pa s tem še ne bo konec, saj sledi daljši koncert Vlada Kreslina, ki je za podpornike naših olimpijcev in obiskovalce Slovenskega olimpijskega mesta seveda brezplačen. Tako kot tudi preostali koncerti in atraktivni dogodki, ki se bodo zvrstili na Prešernovem trgu in Snežnem stadionu.

V Mariboru se bo otvoritev na Snežnem stadionu pod Pohorjem začela ob 16.45. Mesto bodo slavnostno odprli podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Leo Kremžar, podžupan Mestne občine Maribor Rok Peče in Katja Koren, dobitnica bronastega odličja iz OI v Lillehamerju. Obiskovalce bo zabaval velik ljubitelj športa Pero Lovšin s Španskimi borci.

Pridite v Slovensko olimpijsko mesto, podprite slovenske športnike in ustvarjajte olimpijsko vzdušje tudi vi!

Ne spreglejte