Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
13.24

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Valerie Pecresse Clement Beaune Anne Hidalgo Pariz 2024 OI 2024

Četrtek, 23. 11. 2023, 13.24

5 mesecev, 3 tedne

OI 2024 v Parizu

Pariška županja pred OI 2024 opozorila na težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Pariz 2024 | Pariz bo poletne olimpijske igre gostil od 26. julija do 11. avgusta 2024. | Foto Guliverimage

Pariz bo poletne olimpijske igre gostil od 26. julija do 11. avgusta 2024.

Foto: Guliverimage

Transportni sistem med olimpijskimi igrami v Parizu ne bo pripravljen pravočasno, francoska tiskovna agencija AFP prenaša besede županje prestolnice Anne Hidalgo. Ta pravi, da bo ob prometu težava iger Pariz 2024 tudi neurejen položaj brezdomcev v mestu.

Slovenija : Argentina, slovenska košarkarska reprezentanca
Sportal Se bodo Slovenci za Pariz borili v eni od teh držav?

Županja Anne Hidalgo je v pogovorni oddaji na TMC TV priznala, da ima Pariz težave z mestnim prometom že zdaj ter da se turisti in vozniki pritožujejo zaradi premajhne pogostnosti prometa ter tudi zaradi prenatrpanosti in nečistoče.

"V prometu imamo že zdaj vsakodnevne težave, s katerimi ne dosegamo udobja in točnosti, ki sta potrebna. Že zdaj je jasno, da na nekaterih območjih tega do iger ne bomo mogli zagotoviti in da nam bo primanjkovalo vlakov."

Po oktobrski kritiki, da je socialistična županja izkoristila obisk francoskih ozemelj v Pacifiku, da je za 14 dni podaljšala zasebne počitnice na rajskih plažah, se je tudi tokrat usul plaz obtožb. A ta kritike zavrača.

Pariška županja Anne Hidalgo je želela izkoristiti olimpijske igre tudi za to, da se najde dolgoročna rešitev za ljudi, ki spijo na ulicah in na postajah podzemne železnice. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pariška županja Anne Hidalgo je želela izkoristiti olimpijske igre tudi za to, da se najde dolgoročna rešitev za ljudi, ki spijo na ulicah in na postajah podzemne železnice. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Francoski minister za transport Clement Beaune, tesen zaveznik predsednika Emmanuela Macrona, je Hidalgovo obtožil, da se ne udeležuje sej organizacijskega odbora na tematiko prometne infrastrukture. "Gospe Hidalgo ni na sestankih, v imenu drugih pa izraža mnenje. Kakšen odnos do drugih sodelavcev in Parižanov!," je zapisal na omrežju X.

"Pripravljeni bomo," je zapisala Valerie Pecresse, vodja območja Ile-de-France, kamor sodi tudi Pariz, in se zahvalila vsem svojim sodelavcem za trud. "To je velik skupinski dosežek, ki ga odsotna županja ne sme očrniti."

V zvezi z brezdomci je županja razkrila, da je hotela izkoristiti olimpijske igre tudi za to, da se najde dolgoročna rešitev za ljudi, ki spijo na ulicah in na postajah podzemne železnice. "Vsi se strinjamo, da je treba to urediti, a nismo še povsem tam," je še dejala Hidalgova.

Generalna skupščina Združenih narodov
Sportal "Priložnost, da pošljemo nedvoumno sporočilo, da lahko stopimo skupaj tudi v času vojn"
Alex Schwazer
Sportal Olimpijski prvak s pritožbo ni uspel, na OI v Parizu ga ne bo
Ne spreglejte