Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 2. 2010,
8.53

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 26. 2. 2010, 8.53

8 let, 1 mesec

Proslavljanje Kanadčank pod drobnogled MOK

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mednarodni olimpijski komite (MOK) bo preiskal obnašanje zlatih kanadskih hokejistk, ki so zmago v finalu proti ZDA proslavile s pitjem piva in šampanjca kar na ledu.

''Mislim, da to ni dobra promocija športnih vrednot,'' je dejal izvršni direktor iger Gilbert Felli. V kanadskih vrstah pojasnjujejo, da tovrstna slavja pri njih niso neobičajna.

Domače igralke so se več kot pol ure po zmagi nad Američankami, še vedno oblečene v svoje drese in z medaljami okrog vratu, vrnile na ledeno ploskev, kjer so spile šampanjec in pločevinke piva ter pokadile cigare.

Fellija, ki dogajanja ni opazil, je o tem obvestil novinar ameriške tiskovne agencije AP. ''Če proslavljajo v slačilnici, je to eno, druga stvar pa je, če to storijo v javnosti. Preiskali bomo, kaj se je zgodilo,'' je napovedal Felli.

Po njegovih besedah se bodo v ta namen pogovorili z mednarodno hokejsko zvezo in kanadskim olimpijskim komitejem. Pojasnil je še, da se bodo, potem ko bodo ugotovili, kaj se je dejansko zgodilo, tudi primerno odzvali.

Tiskovni predstavnik kanadskega olimpijskega komiteja Steve Keough je pojasnil, da niso priskrbeli alkohola niti niso začeli ''žurke''.

Ob tem je Keough razložil, da, kar se samega proslavljanja tiče, ''ni to ravno nekaj neobičajnega v Kanadi''. ''Če so bile te športnice dovolj stare za pitje alkohola, potem to ni bilo protizakonito,'' je nadaljeval predstavnik kanadskega komiteja.

Dvakratna strelka v finalu Marie-Philip Poulin bo šele naslednji mesec dopolnila 19 let, kar v Britanski Kolumbiji predstavlja dovoljeno spodnjo starostno mejo za uživanje alkohola. Starostna meja v Alberti, kjer kanadska reprezentanca ponavadi trenira, je 18 let. Slike s hokejske dvorane v Vancouvru prikazujejo Poulinovo na ledu in s pivom v roki.

''Opravičujemo proslavljanja …, ne opravičujemo pa neodgovornih dejanj,'' pravi Keough, ki je dodal, da je bila zmaga precej čustven trenutek za njihove hokejistke ter da niso imeli namena kršiti protokole MOK.

Ne spreglejte