Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 2. 2010,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 24. 2. 2010, 16.13

8 let

Resničen odraz olimpijskega duha

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko olimpijsko mesto na Prešernovem trgu je pospremilo kolajni Petre Majdič in Tine Maze, ob tem pa poskrbelo za zabavo v središču mesta. Nadaljevanje dogajanja že danes ob ženskem veleslalomu.

Slovensko olimpijsko mesto v Ljubljani je zares postalo uradno stičišče slovenskih olimpijcev in navijačev. Kljub poznim uram ter včasih nenaklonjenim vremenskim razmeram, so dogajanja iz Vancouvra na velikem platnu spremljali mnogi navijači, ki so med drugim množično pozdravili kolajni Petre Majdič in Tine Maze.

Prav tako so navdušile številne spremljevalne aktivnosti: tek na smučeh – trenuten rekord znaša 34 sekund –, curling, ki je v Sloveniji nasploh prvič, in »The Best of Us Challenge« - Skoči v JAR oz. olimpijski izziv z Juretom Koširjem, ki je skočil 10,7 metra, trenutni rekord pa znaša 12 metrov. Koliko lahko skočite vi v petih zaporednih skokih s smučarskimi čevlji? Pridite in preverite v Slovenskem olimpijskem mestu, saj bo zmagovalec prejel odlično nagrado – ogled nogometne tekme svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki med Slovenijo in Anglijo.

Prav tako ne gre pozabiti na glasben del: doslej se je namreč zvrstilo kar nekaj zanimivih koncertov, ki so bili za obiskovalce Slovenskega olimpijskega mesta seveda brezplačni. Na otvoritvi je blestel Vlado Kreslin, ob kolajni Petre Majdič so »navijali« Dan D, Trkaj je poskrbel za prave rime, stand up komedijanta Juš Milčinski in Pižama za obilico smeha, jutri (petek) pa bodo prisotne zabavali še Rock Partyzani.

Da je vzdušje v Slovenskem olimpijskem mestu zares olimpijsko, so poskrbeli tudi olimpijski gostje; sedanji in nekdanji olimpijci, ki razkrivajo marsikatero zanimivo zgodbo, z njimi pa se je mogoče tudi uradno fotografirati, spominsko sliko pa prejeti takoj. Doslej so na Prešernovem trgu denimo gostovale »vražje Slovenke« (Katja Koren, Špela Pretnar in Alenka Dovžan), Bojan Križaj, ki je odprl Slovensko olimpijsko mesto, Boris Strel, Matjaž Debelak, Danilo Pudgar, Andrej Miklavc, Primož Peterka, Veronika Šarec in mnogi drugi, ki so z navdušenjem podprli olimpijsko idejo.

Dogajanja pa seveda še ni konec – še naprej bo namreč mogoče spremljati olimpijske dogodke, se družiti z olimpijci in še marsikaj. Jutri je na sporedu ženski slalom, v soboto pa moški slalom, ki tradicionalno zaokroži dogajanje na olimpijskih igrah. V soboto se bo zaključilo tudi dogajanje v Slovenskem olimpijskem mestu, a ne povsem, saj že 3. marca na Prešernovem trgu sledi uraden sprejem slovenskih olimpijcev.

Ne spreglejte