Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sobota,
20. 2. 2010,
5.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 20. 2. 2010, 5.02

8 let

Športniki v novinarskih vrstah

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med akreditiranimi novinarji, ki poročajo s prizorišč XXI. zimskih olimpijskih iger, je tudi kopica znanih športnih obrazov.

Avtobus, ki je tri dni pred otvoritveno slovesnostjo, popeljal peščico akreditiranih novinarjev iz Vancouvra v Whistler, je ''premogel'' toliko olimpijskih medalj, kolikor jih ima Slovenija na zimskih olimpijskih igrah po osamosvojitvi.

Za zvezdniško naravo novinarske odprave sta poskrbela nekdanja alpska smučarka Alexandra Meissnitzer in upokojeni skakalni mojster Andreas Goldberger. Avstrijca sta namreč po uspešnih karierah, v katerih sta skupaj osvojila pet olimpijskih medalj, zajadrala v novinarske vrste. Bogate izkušnje, izjemno poznavanje in tekmovalni občutek, ki se ga ne da priučiti, sta pripravljena deliti z avstrijsko športno javnostjo. Predvsem naši severni sosednje zelo pogosto športne prenose oplemenitijo s strokovnim pogledom nekdanjega športnika, a pri tem še zdaleč niso osamljeni.

Tako je možno v Whistlerju srečevati številne nekdanje športnike, ki so kljub tekmovalnim upokojitvam na igre pripotovali službeno. Po medijskem centru se pogosto giblje nekdanji francoski smučar in nato tudi uspešen reli voznik Luc Alphand, ki je že pravi rutiner v novinarskih vrstah. Podobno velja za Švedinjo Pernillo Wiberg, nekdanjega slovenskega slalomista Matjaža Vrhovnika, biatlonskega poznavalca Tomasa Globočnika, številno nemško delegacijo in mnoge druge, medtem ko pa je med olimpijskimi ''novinci'' Norvežan Kjetil Aandre Aamodt. Slednji je po osmih letih naposled vendarle prepustil superveleslalomski prestol olimpijskih iger, ob tem pa ni skrival navdušenja nad dejstvom, da ga je zasedel njegov rojak Aksel Lund Svindal. ''Ko sem prečkal ciljno črto nisem dobro videl semaforja. A ko sem pogledal proti norveški novinarski ekipi in videl Aamodta, kako nori od navdušenja, sem vedel, da sem prvi,'' je po tekmi dejal Svindal.

Ne spreglejte